Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Al 75 procent zorgmedewerkers maakte afspraak

Toegevoegd: 08-01-2021, 16.00 uur
Deze week werden de eerste zorgmedewerkers al gevaccineerd.
Deze week werden de eerste zorgmedewerkers al gevaccineerd.
© Foto: Linda Rijk / Adrz
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Ongeveer 75 procent van de Zeeuwse zorgmedewerkers die zijn uitgenodigd voor een coronavaccinatie hebben inmiddels een afspraak gemaakt voor het laten zetten van een prik. Dat meldt de GGD Zeeland.


Zorgmedewerkers die in aanmerking komen voor de vaccinatie ontvangen via hun werkgever een uitnodiging met alle informatie om zich aan te melden. Dat gebeurt via een landelijk callcenter. Deze week kregen de eerste Zeeuwse zorgmedewerkers al een vaccinatie, onder meer in de ziekenhuizen.

De GGD meldt dat inmiddels ruim 6.000 afspraken in de provincie zijn ingepland. Er zijn nu nog ongeveer 1.800 plekken over. "Ongeveer 75% van de Zeeuwen die zijn uitgenodigd, hebben inmiddels een afspraak gemaakt. De meeste afspraken zijn nog beschikbaar in Terneuzen. Daar start het vaccineren op 25 januari. In Goes start het vaccineren op 15 januari", zo zegt de GGD.

Tijdslots
Vanwege de schaarste aan vaccins is het volgens de GGD op dit moment overigens niet meer mogelijk nieuwe tijdslots open te zetten. "Wanneer mensen uitgenodigd zijn en een vaccinatie-afspraak willen maken, maar de beschikbare tijdslots vol zijn, dan wordt naam en telefoonnummer genoteerd. Zodra nieuwe vaccins beschikbaar zijn ontvangen deze mensen een sms. Vanaf dat moment kunnen zij weer bellen voor het maken van een afspraak. Volgens de vaccinatiestrategie van het kabinet en de daarbij behorende te verwachten leveringen zal dit met de kennis van nu op zijn vroegst over enkele weken zijn", aldus de GGD.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren