Weerbericht:
Geleidelijk perioden met zon, morgen wolkenvelden en in het zuidoosten zon
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 39 km

Raad Borsele stemt in met plan verkeersveiligheid

Toegevoegd: 08-01-2021, 16.10 uur
Raad Borsele stemt in met plan verkeersveiligheid
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HEINKENSZAND - Na de besturen van Provincie Zeeland en waterschap Scheldestromen heeft nu ook de gemeenteraad van Borsele ingestemd met de Gebiedsgerichte Aanpak Borsele-Oost. In dit plan werken de drie organisaties samen aan het wegennet in en rond Kwadendamme, Langeweegje, Hoedekenskerke en Baarland om de verkeersveiligheid en bereikbaarheid te verbeteren.


Het project is ingedeeld in drie fasen. In de eerste fase worden verschillende waterschapswegen ten zuiden van Hoedekenskerke verbreed en realiseren de organisaties een 900 meter lange randweg Hoedekenskerke tussen de ‘s-Gravenpoldersestraat en Nieuwe Veerweg. Er komt een veilige voetgangersoversteek vanaf het station Hoedekenskerke naar de dijk en de route voor vrachtverkeer ten zuiden van Hoedekenskerke wordt aangepast.

Tot slot worden de aansluitingen op de provinciale weg N666 bij ’s-Gravenpolder aangepakt. Er komt een rotonde op het kruispunt van de N666 met de Baarlandsezandweg. De kruising van de Baarlandsezandweg met de Schoorkenszandweg wordt verkeersveiliger gemaakt en dit wordt de entree van het bedrijventerrein. De eerste werkzaamheden staan gepland voor dit jaar. Dan verbreedt het waterschap verschillende wegen. De andere werkzaamheden van fase 1 worden uitgevoerd in de periode 2022-2024. Vervolgens gaan fase 2 en 3 van start.

Op www.borsele.nl/ggaborsele-oost vinden inwoners meer informatie over de uit te voeren werkzaamheden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren