Weerbericht:
Half tot zwaar bewokt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Duo gearresteerd na aantreffen neppistool in auto

Toegevoegd: 08-01-2021, 17.25 uur
Duo gearresteerd na aantreffen neppistool in auto
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KATS - Na een melding van een verdachte situatie heeft de politie dinsdag bij Kats twee personen aangehouden. In de auto waarin zij reden werd een op een pistool gelijkend voorwerp gevonden. Later werd één van de twee gelinkt aan een bedreiging in Colijnsplaat en werden bij hem drugs en motoren in beslag genomen.


Agenten kregen dinsdagavond een melding van een verdachte situatie en controleerden vervolgens rond 22.15 uur op de 1e Deltaweg bij Kats de inzittenden van een auto. Het voertuig bleek geen geldige APK te hebben. In het voertuig troffen de agenten een pistool aan. Daarop ​werden de twee inzittenden van de auto, een 37-jarige vrouw en een man van 43 jaar aangehouden. Het gaat om inwoners van Nieuwdorp. Uit verder onderzoek bleek het pistool overigens niet echt te zijn: het ging om een balletjespistool.

Omdat het tweetal mogelijk betrokken was bij een bedreiging van een man uit Colijnplaat, kregen de verdachten aanvankelijk beperkende maatregelen opgelegd. "Ze werden de afgelopen dagen verhoord. De vrouw mocht woensdag het politiebureau verlaten. De man is vrijdag voor de rechter-commissaris geleid. Hij is 's middags onder schorsende voorwaarden in vrijheid gesteld en kreeg een contactverbod opgelegd in verband met het conflict met de man uit Colijnsplaat", aldus de politie.

Tijdens een doorzoeking in een woning in Nieuwdorp, de verblijfplaats van de man, werden ruim veertig gram speed en twee motoren in beslag genomen. De politie onderzoekt of de motoren zijn verduisterd. Tegen het tweetal wordt proces-verbaal opgemaakt.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren