Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Taakstraf en dag cel geëist voor betasten pleegdochters

Toegevoegd: 08-01-2021, 19.10 uur
Taakstraf en dag cel geëist voor betasten pleegdochters
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 49-jarige J. C. uit 's Heerenhoek is vrijdag in Middelburg de maximale taakstraf van 240 uur en één dag gevangenisstraf geëist wegens het betasten van zijn twee pleegdochters in augustus 2017.


In 2016 waren de twee kwetsbare meisjes door pleegzorg in het gezin van C. geplaatst. Het gezin was door pleegzorg gescreend en 'veilig' bevonden. Die veilige haven bleek voor beide meisjes slechts tijdelijk. C. kroop bij één van de zusjes in bed en daar werd ze ook door hem betast. Ook het andere zusje werd door C. betast.

Uiteindelijk deden de meisjes aangifte en kwam de zaak aan het rollen. C. is momenteel onvindbaar omdat hij is verhuisd. Hij verscheen niet op zitting maar verklaarde eerder dat het zijn bedoeling was om de meisjes te troosten.  

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (9-1-2021 om 12:16)
wat een strafeis dat is een super harde klap in het gezicht van die meisjes..maarja das het "rechtsysteem"in de NL
Flut (9-1-2021 om 10:19)
Wat een flut eis weer, alsof NL geen bekend pedofielen paradijs is omdat de straffen hier bewust laag worden gehouden door de politiek, die zelf trouwens ook niet zonder beschuldigingen door het leven gaan en hoek kan het toch dat men het vertrouwen in de politiek verloren is en dat komt lekker uit in deze pancrisis. Goed gedaan hoor !
Patricia (9-1-2021 om 06:10)
Wat zijn dat nu voor straffen? Zeker voor iemand die als pleeggezin te boek staat
bert kaiser (8-1-2021 om 23:27)
hoe kan je nou onvindbaar zijn ? hij heeft toch een inkomen of zoiets
Rini de jonge (8-1-2021 om 20:48)
5 jaar gevangenis en 10 jaar dwangarbeid
Cookie-instellingen beheren