Weerbericht:
Vandaag af en toe zon en tot de avond overwegend droog. Morgen veel regen
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 23 km

Verdachten onderzoek Portunus voorlopig nog vast

Toegevoegd: 09-01-2021, 09.54 uur
Een arrestatieteam klaar om in te vallen op de actiedag vorig jaar.
Een arrestatieteam klaar om in te vallen op de actiedag vorig jaar.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De acht verdachten in het onderzoek Portunus naar de invoer van verdovende middelen in de haven van Vlissingen blijven voorlopig vastzitten. Dat heeft de rechtbank in Breda vrijdag besloten tijdens een tussentijdse zitting.


Op 1 juli vorig jaar werden tijdens één van de grootste politieacties ooit in Zeeland acht verdachten aangehouden. Het Openbaar Ministerie (OM) houdt de verdachten verantwoordelijk voor verschillende strafbare feiten (in wisselende samenstelling), zoals grootschalige invoer van verdovende middelen, witwassen, deelname aan een criminele organisatie en wapenbezit. Uit de analyse van versleutelde communicatie via zogenaamde PGP-telefoons is volgens het OM het inzicht ontstaan dat de verdachten in diverse vaststaande samenstellingen hun criminele activiteiten uitvoeren. Daarnaast waren er ook onderlinge contacten tussen de drie netwerken.

De officieren van justitie verzochten de rechtbank gisteren om de voorlopige hechtenis van alle verdachten te verlengen. De rechtbank ging hier in mee en alle schorsingsverzoeken wees de rechtbank af. Dit betekent dat de verdachten tot de volgende zitting op vrijdag 2 april in hechtenis blijven.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren