Weerbericht:
In de zuidelijke helft enkele buien.
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Politie beëindigt illegaal feest in oude bioscoop

Toegevoegd: 10-01-2021, 13.03 uur
De situatie in het gebouw aan de Houtmarkt in Hulst.
De situatie in het gebouw aan de Houtmarkt in Hulst.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft zondagmorgen vroeg in de oude bioscoopzalen aan de Houtmarkt in Hulst een illegaal feest met 50 aanwezigen beëindigd. Volgens de politie probeerden sommigen van hen over daken te vluchten. “Levensgevaarlijk”, aldus de politie.


De politie kreeg rond 01.40 uur een melding van muziekoverlast aan de Houtmarkt. Agenten vroegen vervolgens tevergeefs om de deur van de oude bioscoop te openen. Hierop werd een deur opengebroken. De politie trof vervolgens een groep aan maar de aanwezigen sloegen op de vlucht. “Levensgevaarlijk want in dit oude pand zit houtrot, is sprake van verschillende niveaus en een gladde ondergrond door duivenpoep. Ook konden voormalige nooddeuren eenvoudig geopend worden om daarna zes meter naar beneden te vallen”, zo zegt de politie.

Volgens een politiewoordvoerder bleek in de bioscoop een behoorlijk feest te hebben plaatsgevonden met in totaal zo'n 50 aanwezigen. De agenten wilden iedereen zo veilig mogelijk naar buiten laten gaan maar kreeg diverse meldingen van omwonenden die zagen dat mensen over daken wegvluchtten. “Levensgevaarlijk natuurlijk”, aldus de politie.

Van de aanwezigen werden voor zover mogelijk gegevens genoteerd. Hierna mochten zij het pand verlaten. “Toen de agenten dachten dat iedereen buiten was, werden de ruimten in het pand nog nader bekeken. Her en der kwamen vervolgens nog jongelui tevoorschijn, die ook naar buiten werden begeleid”, zo vertelt de politie.

De jongeren waren over het algemeen in de leeftijd van 20 tot 30 jaar en afkomstig uit de gemeenten Hulst en Terneuzen, zo stelt de politie. Ter plekke zijn een statief en geluidsboxen in beslag genomen. Datzelfde gold ook voor een mengpaneel dat door één van de jongeren onder zijn jas was verstopt. Vanuit een auto, die bij het pand stond, werden ook spullen in beslag genomen.

De gemeente Hulst is gevraagd om het pand af te sluiten. Met de gemeente wordt volgens de politie overlegd of verder nog maatregelen getroffen moeten worden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (10-1-2021 om 16:08)
en deze klootzakken gaan straks weer zeiken dat er niets versoepeld word .wat mede de schuld is van deze idioten die enkel maar aan hun eigen ''plezier'' denken
Keuzevrijheid (10-1-2021 om 14:05)
Mooi, 50 mensen die hun plek op een IC opgaven voor een ander.
Cookie-instellingen beheren