Weerbericht:
Buien, vooral zondag met onweer
Verkeersinformatie:
Geen files

Landelijke media: Lockdown met 2 of 3 weken verlengd

Toegevoegd: 10-01-2021, 18.22 uur - Update: 10-01-2021, 18.29 uur
Landelijke media: Lockdown met 2 of 3 weken verlengd
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De lockdown vanwege het coronavirus wordt met twee en mogelijk zelfs drie weken verlengd. Dat melden RTL Nieuws, de NOS en De Telegraaf op basis van bronnen in Den Haag.


De huidige lockdown, die op 15 december inging en nog tot en met 19 januari loopt, zou volgens de genoemde media worden verlengd omdat het ondanks de recente landelijke daling in het aantal coronabesmettingen nog te vroeg zou zijn voor versoepelingen. Premier Rutte gaf eerder deze week al aan niet hoopvol te zijn over wat er mogelijk zou zijn na 19 januari, dit onder meer nadat het RIVM aangaf "vooralsnog geen overtuigende daling" te zien voor wat betreft het aantal coronabesmettingen.

De NOS meldt dat morgen en dinsdag nog nader overleg wordt gevoerd en zodat tijdens de al eerder aangekondigde persconferentie van dinsdagavond definitief duidelijk zal worden hoe de verlengde lockdown er precies uit zal zien. De omroep meldt wel dat het er vooralsnog op lijkt dat er geen sprake zal zijn van versoepelingen, maar ook niet van verzwaringen.

In onze provincie werden vandaag overigens een stuk minder nieuwe coronabesmettingen gedeeld dan gisteren: 134. Vrijdag en gisteren waren dat er meer dan 200. Er zijn vandaag geen nieuwe overlijdens en ook geen nieuwe ziekenhuisopnames van Zeeuwen gerapporteerd.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren