Weerbericht:
In de zuidelijke helft vanavond regen, in het noorden droog
Verkeersinformatie:
Geen files

GGD start vrijdag met vaccineren in Goes

Toegevoegd: 13-01-2021, 14.41 uur
Bij het Adrz werden eerder deze maand al medewerkers gevaccineerd.
Bij het Adrz werden eerder deze maand al medewerkers gevaccineerd.
© Foto: Linda Rijk / Adrz
Door: Roland de Jong

GOES - Vrijdag start de GGD Zeeland in de Zeelandhallen in Goes met het vaccineren van medewerkers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen. Er worden die dag ruim 300 mensen gevaccineerd. Zij behoren tot de eerste groep mensen die is uitgenodigd voor een vaccinatie. Later worden ook de medewerkers van de gehandicaptenzorg en wmo/wijkverpleging uitgenodigd door hun werkgever.


Zowel de GGD Zeeland als de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) zijn blij dat nu echt gestart kan worden met vaccineren. Volgens Joke Gaemers, directeur Publieke Gezondheid bij GGD Zeeland, is de Zeeuwse vaccinatiebereidheid ook hoog. "Tot nu toe hebben bijna alle mensen die een uitnodiging hebben gehad, ook een afspraak gemaakt. Dat draagt enorm bij aan het op peil kunnen houden van de Zeeuwse zorgcontinuiteit en dus aan de zorg voor onze kwetsbaren en ouderen."

Jan Lonink, voorzitter van de VRZ: ”Sinds de uitbraak van dit virus kijken wij al uit naar dit moment. We doen steeds alles om het virus te controleren, maar met de start van het vaccineren zetten we de eerste echte stap op weg naar het einde van deze crisis. Ook in Zeeland is hard gewerkt en zijn we er klaar voor. Het hoge aantal aanmeldingen geeft nu al veel vertrouwen dat we met elkaar corona kunnen terugdringen."

De vaccinatie-locatie in Terneuzen opent 25 januari. Zorgpersoneel dat een uitnodiging ontvangt, kan telefonisch een afspraak maken. Meer informatie over de vaccinatie vind je op www.coronavaccinatie.nl.  

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (14-1-2021 om 10:20)
Uitgenodigd door hun werkgever. Sinds wanneer gaat een werkgever hier over??? Privacy??? Wat een poppenkast. Voor de mensen die zich wel laten vaccineren let even op een mRNA vacinne zoals deze is nog NOOIT toegepast in grote schaal op de mensenheid! Weet waar je aan begint of doe het niet. Laatste is enige optie omdat niemand weet waar hij of zei aan begint.
Cookie-instellingen beheren