Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

OM: 'Dure Mercedes gekocht met drugsgeld'

Toegevoegd: 13-01-2021, 14.47 uur
OM: 'Dure Mercedes gekocht met drugsgeld'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Middelburger D. B. (70) en zijn echtgenote (58) worden ervan verdacht met van crimineel verkregen geld een Mercedes te hebben gekocht en zouden daarom elk een taakstraf van 200 uur moeten krijgen. Dat vindt althans de officier van justitie in Middelburg.


Het crimineel verkregen geld zou tussen 2014 en 2017 bij elkaar geschraapt zijn met de handel in drugs door hun zoon. Echter, de zaak tegen de zoon werd geseponeerd en van witwassen werd hij vrijgesproken. De Mercedes werd echter na teruggave weer in beslaggenomen omdat justitie ervan overtuigd was dat de auto dan wel op naam van de vader stond, maar hoe dan ook met crimineel geld was betaald. Immers het echtpaar zou volgens het Openbaar Ministerie (OM) veel te weinig aan inkomen hebben gehad om een dergelijke auto - een Mercedes CL350 - te kunnen betalen.

Martijn van der Want, de advocaat van het echtpaar vroeg zich af hoe het OM daarbij was gekomen. Het echtpaar was verre van armlastig en had zelfs een inkomen dat tot 'dubbel modaal' kon worden gerekend. Verder was het een kwestie van sparen en regelmatig een auto inruilen om een duurdere te kunnen kopen. Dat het echtpaar veel contant geld in huis had en de auto ook contant had betaald, verbaasde hem niet. "In de cultuur van mijn cliënten is het 'normaal' de banken niet al te veel te vertrouwen en geld in huis te hebben."

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren