Weerbericht:
Perioden met zon, afgewisseld door wolkenvelden
Verkeersinformatie:
Geen files

Feest Hulst 'onacceptabel en onverantwoord'

Toegevoegd: 15-01-2021, 12.23 uur
Feest Hulst 'onacceptabel en onverantwoord'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

HULST - “Onacceptabel en onverantwoord”. Dat vindt burgemeester Jan-Frans Mulder van het feest dat afgelopen weekend werd gehouden in de voormalige bioscoop in Hulst en waar de politie een einde aan moest maken. “Een onderzoek naar de organisatoren is zeker op zijn plaats”, aldus Mulder.


De burgemeester laat in een persverklaring weten dat het incident hem onaangenaam heeft verrast. Hij is geschrokken van het feit dat mensen in deze tijd en op zo’n onveilige locatie besluiten een feest te organiseren cq. bij te wonen. De burgemeester heeft volgens de gemeente veel waardering voor de wijze waarop door de politie werd gehandeld. Toen agenten na een melding van geluidsoverlast bij het gebouw aan de Houtmarkt arriveerden, besloten ze om kalmte na te streven en de aanwezigen niet op te jagen om zo ongevallen te voorkomen. “Om dit te bewerkstelligen, is aan de aanwezigen aangegeven dat zij - mits ze rustig het pand via de voorzijde verlieten - er geen proces-verbaal tegen hen zou worden opgemaakt. Kortom: Veiligheid stond voorop”, aldus Mulder.

Mulder vindt een onderzoek naar de organisatoren van het feest “zeker op zijn plaats”. “Naast het in strijd met de coronaregelgeving te handelen, brachten zij willens en wetens de feestgangers in een levensgevaarlijke situatie. Dat is onacceptabel en onverantwoord.” De burgervader onderstreept in zijn verklaring dat iedereen een verantwoordelijkheid heeft in de strijd tegen het coronavirus. Mulder: “We moeten dat samen doen. Iedereen hoort zich aan de geldende regels te houden. Ik ben blij dat een overgroot deel van de inwoners van de gemeente Hulst dat ook doet. Dat een kleine groep mensen kennelijk lak heeft aan deze regels, is meer dan triest. Dat dit gevoelens van frustratie oproept bij diverse mensen, begrijp ik.”

Met de eigenaar van het pand zijn ondertussen afspraken gemaakt over een betere vergrendeling er van. De gemeente Hulst heeft op kosten van de eigenaar het pand afgesloten. Dit om herhaling te voorkomen, aldus een woordvoerder.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ de oudjes (18-1-2021 om 10:44)
Zolang wij jongeren niet bij onze opa's en oma's langsgaan is er niks aan de hand. Het is genoeg geweest met dat opsluiten van pubers....
Michel (16-1-2021 om 10:40)
Die gestoorden moeten flink aangepakt worden, tijdje opsluiten en een hoge boete. En (maar dit is helaas niet mogelijk) laat ze maar eens naar de IC van de ziekenhuizen komen. Dan zien ze wat ze veroorzaken met hun lompe gedrag.
jfk (15-1-2021 om 15:28)
wat een aanpak, geen pv als je via de voorkant vertrekt, watjes! Gewoon de lat erover en een weekje of 3 naar Torentijd plus vette boete. Organisatoren voor minstens 3 maanden buitenspel zetten plus boete van zo'n kleine 30.000 euro en die besteden aan de mensen in de zorg. Het is tijd voor een gemeente bestuur met ballen.
zeeuw (15-1-2021 om 15:25)
ze moeten gewoon de m . e op zetten deden ze in de jaren 60 ook ,die sloegen niet met watten staafjes
bram goeree (15-1-2021 om 14:38)
is maar een oplossing voor alle kosten laten betalen en een zware bekeuring .die moet je zwaar treffen in hum portemonnee.dat help wel
Cookie-instellingen beheren