Weerbericht:
Vannacht vooral in het noorden en westen mist, overdag geleidelijk zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist tegen veroorzaker crash gezondheidscentrum

Toegevoegd: 15-01-2021, 18.43 uur
De schade aan het gebouw wordt vooralsnog geschat op 78.446 euro.
De schade aan het gebouw wordt vooralsnog geschat op 78.446 euro.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De straf die officier van justitie Wilfred Suijkerbuijk vrijdag in Middelburg tegen de 23-jarige N. R. uit Spijkenisse in Middelburg eiste, was een optelsommetje van rijden zonder rijbewijs, het veroorzaken van een ongeval en een herroeping van een voorwaardelijke invrijheidstelling. Zes maanden cel plus een rijverbod van twee jaar, een boete van vierhonderd euro pus een week voorwaardelijke celstraf en 180 dagen voor de herroeping.


Het was niet de eerste keer dat R. zonder rijbewijs had gereden. Twee keer eerder werd hij betrapt en in de avond van 28 september liet hij zien dat hij dat ook niet kon. Samen met twee vrienden was hij op stap geweest en die avond waren twee van het al zo 'niet nuchter', dat ze niet in staat waren een auto te besturen. R. had nauwelijks iets gedronken en kroop achter het stuur, en de twee anderen zouden zich nog vermaakt hebben met lachgas.

In Vlissingen ging het op de Nieuwe Vlissingseweg mis. Met een snelheid die boven de 100 lag (70 was daar toegestaan) R. begon te slingeren, raakte in de berm en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen en in het gezondheidscentrum aan de Hermesweg. De snelheidsmeter wees op het moment van stilstand 90 km aan.

De schade aan het gebouw was groot en de vriend die naast R. zat (zonder gordel) raakte ernstig gewond. Toen de politie arriveerde wees R. eerst een van zijn maten als de bestuurder aan, maar meldde zich enkele dagen later toch nog maar bij de politie. Toen kon ook niet meer worden achterhaald of hij lachgas of drank tot zich had genomen, dus dat kon ook niet bewezen worden.

Wel erkende R. dat hij die middag een jointje had genomen. De schade aan het gebouw wordt vooralsnog geschat op 78.446 euro en een deel is inmiddels onbewoonbaar verklaard. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karl (16-1-2021 om 13:30)
Een veel te lage straf voor deze pannekoek die vast weer snel in herhaling gaat.
Loes (15-1-2021 om 21:57)
Matige straf, rechtsysteem begrijpt het niet....een hardere straf is meer gepast...als zulke het zo ver schoppen zullen ze serieus nergens zover schoppen.....over 2 jaar schopt hij weer prijs.
groenl (15-1-2021 om 19:49)
ben blij met deze aanpak, nodigt uit tot, nog een keer.......;
Cookie-instellingen beheren