Weerbericht:
Vannacht in de zuidelijke helft lokaal mist. Overdag in het zuiden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Britse corona variant bij medewerkers Adrz

Toegevoegd: 15-01-2021, 23.42 uur
Britse corona variant bij medewerkers Adrz
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

GOES - Bij vier medewerkers op de Covid-afdeling van ziekenhuis Adrz in Goes is de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. Daarom scherpt Adrz per direct de geldende coronamaatregelen aan.


Sjors van Lieshout, voorzitter van het Crisisbureau: “Wij hebben aanvullend onderzoek gedaan bij een aantal van onze collega’s en daaruit is gebleken dat een aantal besmet is met de Britse variant van COVID-19. Gelukkig zijn onze collega’s weer herstellende, maar het heeft ons er wel toe aangezet alle maatregelen zowel onder medewerkers als voor onze patiënten en bezoekers nogmaals onder de aandacht te brengen en waar nodig aan te scherpen.” 

Adrz roept in dat kader iedereen op die naar het ziekenhuis komt voor een consult, behandeling, onderzoek of afspraak, zonder begeleiding te komen. Daarnaast scherpt het ziekenhuis de triage bij binnenkomst aan en drukt van Lieshout iedereen, collega’s en anderen op het hart zich toch vooral aan de regels te houden: “Respecteer de regels van de lock-down, blijf thuis, bij klachten laat je testen, draag een mondmasker en houd vooral afstand.” 

Daarnaast doet Adrz er alles aan om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Patiënten die een afspraak in het ziekenhuis hebben kunnen, met inachtneming van de regels, gewoon bij Adrz terecht. Het ziekenhuis doet er alles aan, zo veilig mogelijke zorg te bieden. Ze hebben daar wel de medewerking van ons allemaal bij nodig. 

De GGD is van de constatering bij Adrz op de hoogte. Zij onderzoekt of er verdere vervolgstappen nodig zijn. 

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren