Weerbericht:
In de kustprovincies mist en bewolking, elders zon
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 26 km

Middelburgers betrapt op rijden onder invloed drugs

Toegevoegd: 19-01-2021, 13.48 uur
Middelburgers betrapt op rijden onder invloed drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft maandag in Middelburg twee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Van één van de twee werd het rijbewijs ingenomen, van de ander werd zijn voertuig in beslag genomen voor onderzoek.


Op de Segeerssingel werd omstreeks 02.05 uur een 21-jarige Middelburger gevraagd om een speekseltest. Deze bleek positief op het gebruik van THC en amfetamine en daarom werd hij meegenomen naar het politiebureau zodat een GGD-arts bloed bij hem kon afnemen voor nader onderzoek. Het monster is opgestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Daar zal worden bepaald in welke mate de man precies drugs had gebruikt. Afhankelijk van de uitslag neemt een officier van justitie een beslissing over de verdere afhandeling van de zaak. De Middelburger kreeg voor nu een algeheel rijverbod van 24 uur. De auto waarin hij reed is door de politie in beslag genomen voor onderzoek.

Later op de dag, omstreeks 15.00 uur, controleerden agenten op de Schroeweg de 30-jarige bestuurder van een auto. Ook bij hem wees een speekseltest uit dat sprake was van middelengebruik. De speekseltest gaf aan dat deze Middelburger onder invloed was van THC. Ook nu werd een GGD-arts ingeschakeld om op het politiebureau bloed af te nemen van de automobilist zodat het NFI ook zijn monster kan onderzoeken. Voor nu is het rijbewijs van de 30-jarige man ingevorderd. Daarnaast kreeg hij ook nog een algeheel rijverbod van 24 uur opgelegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren