Weerbericht:
In het (zuid)oosten enkele wolkenvelden. Elders stapelwolken
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Morgen extra persconferentie coronamaatregelen

Toegevoegd: 19-01-2021, 14.00 uur - Update: 19-01-2021, 15.08 uur
Morgen extra persconferentie coronamaatregelen
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Er komt morgen een extra persconferentie over de coronamaatregelen. Dat melden onder meer de NOS en RTL Nieuws op hun websites.


Tijdens de persconferentie zullen extra maatregelen worden afgekondigd, zo klinkt het. Volgens de NOS lijkt het erop dat het kabinet toch een avondklok wil invoeren. Vanavond zou in het Veiligheidsberaad met de burgemeesters worden gesproken over de onderbouwing vanuit het Outbreak Management Team, het OMT. Morgen zou dan na een extra ministerraad rond 13.00 uur een persconferentie worden gehouden. Hierna moet een kamerdebat plaatsvinden waarna de maatregelen bekrachtigd kunnen worden. RTL Nieuws meldt dat ook de inperking van het vliegverkeer tussen het Verenigd Koninkrijk en ons land alsmede het verder beperken van thuisbezoek op tafel zouden liggen.

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) schrijft vanmiddag in een brief aan de Tweede Kamer dat het OMT heeft aangegeven dat het landelijke beeld van de besmettingscijfers in algemene zin zeer zorgelijk blijft. "De nieuwe virusvarianten kunnen hier in de komende weken in sterkere mate aan gaan bijdragen. Het kabinet acht het daarom noodzakelijk op de kortst mogelijke termijn extra maatregelen te treffen", zo schrijft De Jonge.

Britse variant
Het RIVM heeft overigens vanmiddag laten weten afgelopen week een 'gematig positief beeld' te hebben gezien voor wat betreft het aantal nieuwe positieve coronatestuitslagen. Dit lag landelijk gezien 21,5 procent lager dan in de week van 6 tot en met 12 januari, zo meldt de organisatie. Het RIVM zegt wel dat er sprake is van een opmars van de Britse coronavariant. "Geschat wordt dat van de mensen die afgelopen week besmet werden, er ongeveer 10% de meer besmettelijke Britse variant heeft. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de week ervoor. De verwachting is dat dit half februari opgelopen zal zijn tot minimaal de helft van alle nieuwe besmettingen", aldus het RIVM.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Moeder (19-1-2021 om 19:42)
Timsalabim, zal wel met die spoedwet te maken hebben... En ze kunnen eindeloos verlengen ook... Macht... :(
zeeuw (19-1-2021 om 18:45)
laat die avond klok maar komen de jongeren zijn zo verziekt die weten niet wat het is altijd der zin gehad grote mond zijn bang voor een prikkli , maar dat komt ook door de opvoeding pa en ma zijn altijd weg
Karel kraai (19-1-2021 om 18:41)
Wat ik veel droeviger vind, is dat de regering tot de dag van vandaag 500 vluchten uit het VK laat landen.....en Jan met de korte achternaam kan weer thuis blijven...
Michel (19-1-2021 om 18:34)
@timsalabim, er is gelukkig niets aan de hand er is nog genoeg draagvlak om verstandige beslissingen te nemen en dat is maar goed ook. Als het aan sommige lieden ligt, zal alles weer gewoon worden of er nu doden vallen zal hun een worst wezen . Het wordt tijd dat deze lieden ook eens van dichtbij gaan meemaken wat dit rottige virus te weeg brengt.
dily (19-1-2021 om 16:01)
wat hier gaande is, is toch niet zo moeilijk te snappen : er worden noodzakelijke maatregelen getroffen om een epidemie te bestrijden.
Gulag (19-1-2021 om 16:00)
Dit mag een Demissionair kabinet helemaal niet doen. Meer bewijs dat we in een schijn democratie leven.
Cookie-instellingen beheren