Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 31 km

Demonstratie tegen coronaregels in Goes

Toegevoegd: 19-01-2021, 20.24 uur - Update: 20-01-2021, 13.08 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes heeft vanavond een groep mensen geprotesteerd tegen de coronamaatregelen van de overheid. De politie hield de situatie in de gaten maar de demonstratie verliep rustig en de agenten hoefden dan ook niet in te grijpen.


De bij de gemeente aangekondigde demonstratie begon rond 19.00 uur bij het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan en verplaatste zich vervolgens naar de Grote Markt. Een groep van zo'n 60 personen verzamelde zich hier vervolgens voor enkele toespraken. Hierin werd door de sprekers onder meer ingegaan op de demonstratie op het Amsterdamse Museumplein waarbij de politie moest ingrijpen met onder meer een waterkanon.

Volgens de sprekers bestaat ten onrechte het beeld dat alle mensen die deelnemen aan demonstraties tegen de coronaregels ook relschoppers zijn. Door de sprekers werd opgeroepen om het protest vanavond rustig te laten verlopen en zo geschiedde. Zo'n 20 politieagenten hielden de situatie - deels vanaf afstand - in de gaten maar zij hoefden niet in te grijpen. Dat niet iedereen onderling anderhalve meter afstand hield, werd gedoogd. Rond 20.00 uur werd de groep verzocht weer uit elkaar te gaan en hieraan werd goed gehoor gegeven: enkele minuten later was het plein voor het Stadskantoor weer helemaal leeg.

In Goes werd al eerder gedemonstreerd tegen de coronaregels. Zo vond half oktober een onaangekondigde demonstratie plaats. In november vond vervolgens een tweede demonstratie plaats. Daarbij werd één persoon aangehouden maar zijn zaak werd later geseponeerd.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (20-1-2021 om 21:10)
@DR GijsDeweldenkende, eens kijken hoe je erover denkt als je zelf of je familie ernstig ziek wordt van deze rot virus.Je mond zal dan wat kleiner zijn geworden. Of maakt het je niet uit.
corona wappie... (20-1-2021 om 20:49)
@michel ik werk in de zorg dus zit er heel dicht op veel collega's denken hetzelfde als ik. Ik vind het juist erg dom dat mensen zoals jij jezelf zo voor laten liegen en alles geloven wat er gezegd wordt. Op de ic is het net zo druk als andere jaren toen de griep nog gewoon bestond. je zou zelf eens moeten gaan kijken en aan het personeel vragen hoe zij erover denken denk dat je van schrikt van wat zij te zeggen hebben.
GijsDeweldenkende (20-1-2021 om 19:37)
Ongekend hoe deze geweldige demonstranten als ¨gekken¨ worden weggezet, ik zie tal van mensen die totaal geen besef hebben wat de huidige situatie is. Op dit moment overleeft namelijk 98,6(!) procent van de geïnfecteerden dit virus, 1.4 procent komt dus te overlijden. Van deze 1.4 procent had méér dan 80 procent onderliggende medische complicaties. daarnaast is de kans op overlijden minder dan 0,1 procent voor mensen onder de 40 jaar, 0,36 procent voor mensen van 50 tot 54 jaar, 2,17 procent voor mensen van 70 tot 74 jaar, en 5 procent en hoger voor mensen van 80 jaar en ouder. En dan word ik een ¨wappie¨ genoemd als ik opper dat de maatregelen te radicaal zijn?
Emergo (20-1-2021 om 19:26)
@Jammer Volgens mij heb je flink last van een ander virus Beterschap.
Rien (20-1-2021 om 15:07)
@Ja-Ja . Gezien je opmerkingen kunnen ze je beter op een gesloten afdeling plaatsen. Ik zag je ieder geval niet op de foto's e je had nog wel de kans om erbij te zijn. Kijk eens om je heen!!!
Jammer (20-1-2021 om 13:18)
Dat zo weinig mensen snappen wat er werkelijk aan de hand is, zie aan de reacties dat er erg veel mensen zijn die helemaal opgevoed zijn door de TELL-A-Vision niet zelf denken, gewoon voor zoete koek aannemen wat overheid en media je vertellen. Het vervelendste is dat ook de mensen die nog wel zelf kunnen denken straks niet alleen hun vrijheid kwijt zijn maar ook hun eigendommen en toekomst. Uit de reacties begrijp ik dat niemand van de Great Reset en de WEF, kortom de plannen van de UN/NWO gehoord heeft, die u heel gelukkig gaat maken want al in 2030 heeft u geen zorgen en geen eigendommen meer, zelfs uw huis,fiets of auto, kunt u die dan terughuren van de overheid.
Cookie-instellingen beheren