Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Demonstratie tegen coronaregels in Goes

Toegevoegd: 19-01-2021, 20.24 uur - Update: 20-01-2021, 13.08 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes heeft vanavond een groep mensen geprotesteerd tegen de coronamaatregelen van de overheid. De politie hield de situatie in de gaten maar de demonstratie verliep rustig en de agenten hoefden dan ook niet in te grijpen.


De bij de gemeente aangekondigde demonstratie begon rond 19.00 uur bij het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan en verplaatste zich vervolgens naar de Grote Markt. Een groep van zo'n 60 personen verzamelde zich hier vervolgens voor enkele toespraken. Hierin werd door de sprekers onder meer ingegaan op de demonstratie op het Amsterdamse Museumplein waarbij de politie moest ingrijpen met onder meer een waterkanon.

Volgens de sprekers bestaat ten onrechte het beeld dat alle mensen die deelnemen aan demonstraties tegen de coronaregels ook relschoppers zijn. Door de sprekers werd opgeroepen om het protest vanavond rustig te laten verlopen en zo geschiedde. Zo'n 20 politieagenten hielden de situatie - deels vanaf afstand - in de gaten maar zij hoefden niet in te grijpen. Dat niet iedereen onderling anderhalve meter afstand hield, werd gedoogd. Rond 20.00 uur werd de groep verzocht weer uit elkaar te gaan en hieraan werd goed gehoor gegeven: enkele minuten later was het plein voor het Stadskantoor weer helemaal leeg.

In Goes werd al eerder gedemonstreerd tegen de coronaregels. Zo vond half oktober een onaangekondigde demonstratie plaats. In november vond vervolgens een tweede demonstratie plaats. Daarbij werd één persoon aangehouden maar zijn zaak werd later geseponeerd.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
E (20-1-2021 om 13:18)
Ja ga maar lekker demonstreren dank zij jullie hebben we er een avondklok bij de visite word ingeperkt en nog nog meer van die regels die voorkomen hadden worden jullie doen het geweldig dankzij jullie gaat straks alles kapot ik hoop dat jullie je dat realiseren als jullie nu eens aan de regels jullie pakken de mensen die zich wel aan de regels houden jullie moeten je kapot schamen om alles in dit land naar de knoppen te helpen allemaal hartelijke dank
Peet (20-1-2021 om 13:03)
Ieder dorp of stad heeft recht op zijn eigen dorpsgek. Maar dat er ineens zoveel vanonder hun steen komen.....dat verontrust me wel een beetje. Ik vraag me af waar deze "deskundigen" hun wijsheid vandaan halen.
Michel (20-1-2021 om 12:35)
@corona wappie, wisten deze mensen dat maar, dan waren we al een eind op de goede weg om het virus terug te dringen . Je zegt, ik hou mij gewoon aan de regels maar geloof niet in corona. Hoe dom ben je dan om je eigen zo te besodemieteren. Het wordt tijd dat mensen zoals jij eens een bezoek gaan nemen (helaas niet toegestaan) aan de IC en met de feiten worden geconfronteerd. En denken, zo kan ik of mijn familie er ook bij liggen, als we zo door gaan om maar te denken dat corona maar een griepje is.
zeeuw (20-1-2021 om 11:45)
Ze hebben niets anders te doen. Ga maar is assisteren in de verzorgingshuizen, praat je wel anders!
Daniƫlle (20-1-2021 om 11:30)
Als deze demonstranten tegen het dragen van een mondkapje en tegen de lockdown is dan hebben zij ook geen recht op het vaccin en hebben zij ook geen recht op zorg als ze wel het Corona-virus krijgen. Ga dan ook niet lopen huilen als er een familielid of bekende van je overlijd aan de gevolgen van het Corona-virus. Door mensen als jullie zijn er strengere maatregelen nodig.
Rien (20-1-2021 om 11:10)
Onvoorstelbaar dat er nog personen zijn die zo nonchalant met corona omgaan. Eerlijk gezegd twijfel ik aan hun niveau en verder hebben ze niet zoveel te doen verwacht ik? (uitslapers) IK hoop dat ze ook zo sportief zijn om zich ook daadwerkelijk niet te laten vaccineren en respecteren dat bij evt. besmetting anderen die zich wel aan de regels houden voor gaan. (meestal ouderen) Zij graven het "graf" voor anderen.
Cookie-instellingen beheren