Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Demonstratie tegen coronaregels in Goes

Toegevoegd: 19-01-2021, 20.24 uur - Update: 20-01-2021, 13.08 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes heeft vanavond een groep mensen geprotesteerd tegen de coronamaatregelen van de overheid. De politie hield de situatie in de gaten maar de demonstratie verliep rustig en de agenten hoefden dan ook niet in te grijpen.


De bij de gemeente aangekondigde demonstratie begon rond 19.00 uur bij het Stadskantoor aan de M.A. de Ruijterlaan en verplaatste zich vervolgens naar de Grote Markt. Een groep van zo'n 60 personen verzamelde zich hier vervolgens voor enkele toespraken. Hierin werd door de sprekers onder meer ingegaan op de demonstratie op het Amsterdamse Museumplein waarbij de politie moest ingrijpen met onder meer een waterkanon.

Volgens de sprekers bestaat ten onrechte het beeld dat alle mensen die deelnemen aan demonstraties tegen de coronaregels ook relschoppers zijn. Door de sprekers werd opgeroepen om het protest vanavond rustig te laten verlopen en zo geschiedde. Zo'n 20 politieagenten hielden de situatie - deels vanaf afstand - in de gaten maar zij hoefden niet in te grijpen. Dat niet iedereen onderling anderhalve meter afstand hield, werd gedoogd. Rond 20.00 uur werd de groep verzocht weer uit elkaar te gaan en hieraan werd goed gehoor gegeven: enkele minuten later was het plein voor het Stadskantoor weer helemaal leeg.

In Goes werd al eerder gedemonstreerd tegen de coronaregels. Zo vond half oktober een onaangekondigde demonstratie plaats. In november vond vervolgens een tweede demonstratie plaats. Daarbij werd één persoon aangehouden maar zijn zaak werd later geseponeerd.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ja-Ja (20-1-2021 om 08:08)
Demonstranten, ik ben trots op jullie.Ik ben 75 jarige. Jullie begrijpen wat er echt aan de hand is. De leugen regeert. Hoeveel ALLEEN ECHTE corona personen liggen op IC's. Gezegde is "Wiens brood men eet ,diens woord men spreekt". Dit telt ook voor OM/ agenten enz. die blindenlinks alles opvolgen. Uw weet het gezegde "Bevel is Bevel".Sla eventueel ongewapende vreedzame burgers in elkaar. Dictatuur komt steeds dichter bij.
jeumig de peumig (20-1-2021 om 07:42)
Ik vind het toch leuk, ondanks het sluiten van dagbesteding, dat ze samen zo'n leuk doek hebben gemaakt met hun begeleiding. Maar als ze zo graag buiten willen spelen met zn allen, zou ik ze aan elkaar vastbinden en ergens in de wei zetten. Kunnen ze daar lekker collectief blaten met zn allen.
Pim (20-1-2021 om 01:30)
Deze mensen ook geen behandelingen toestaan in het ziekenhuis
een inwoner (19-1-2021 om 22:25)
Laat ze gaan kyken op de ic afdelingen van ziekenhuis
corona wappie... (19-1-2021 om 22:13)
denk dat deze mensen juist heel goed weten waarom er een lockdown is. ik kijk ook nieuws leef niet onder een steen hou me gewoon aan de regels maar geloof niet in corona. waarom wordt er altijd afgegeven omdat iemand een andere mening heeft
Jan (19-1-2021 om 21:59)
@Haha. je door aan de regels te houden straks weer dingen te kunnen doen. 90% van de mensen hebben zich keurig aan de regels gehouden het afgelopen jaar. Onze beloning is een avondklok. Geloof maar niet dat jij je vrijheid nog terug zal krijgen. Er komen nog veel meer virussen en zinloze onderdrukkings regels.
Cookie-instellingen beheren