Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 22 km

Provincie vraagt input voor veiligere Deltaweg

Toegevoegd: 19-01-2021, 21.14 uur
In de zomer van 2019 raakten 16 mensen gewond bij een ongeluk op de Deltaweg.
In de zomer van 2019 raakten 16 mensen gewond bij een ongeluk op de Deltaweg.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

GOES - De provincie Zeeland wil dit jaar met onder meer belanghebbenden en gemeenten in gesprek om oplossingen te bedenken om de Deltaweg (N256) tussen Goes en de afslag Noord-Beveland nog veiliger te maken. De Deltaweg is volgens de provincie één van de drukste wegen in Zeeland en er gebeuren regelmatig ongelukken.


De provincie nam eerder al verschillende kortetermijnmaatregelen om de verkeersveiligheid en doorstroming op de Deltaweg te verbeteren. Zo werden bermen verhard, is er een bypass gemaakt voor fietsverkeer en zijn zogeheten mottoborden en een snelheidsdisplay geplaatst om weggebruikers te wijzen op hun gedrag.

Dit voorjaar en deze zomer wil de provincie input verzamelen om vervolgens in het najaar tot verschillende "oplossingsrichtingen" te komen. "De komende periode organiseren we verschillende (digitale) gesprekken en bijeenkomsten. Tijdens deze sessies nemen we allerlei thema’s onder de loep zoals veiligheid, doorstroming, natuur, klimaat en slimme mobiliteit. We verwachten in het voorjaar van 2022 een oplossingsrichting voor te leggen aan Provinciale Staten", zo laat de provincie vandaag weten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (20-1-2021 om 09:08)
De weg zelf is niet gevaarlijk, maar de drukte op deze wegen neemt toe en hufterig gedrag ook. Zelfde is aan de gang op de a58 bij heinkenszand de afslag van en naar de tunnel.
Hans (20-1-2021 om 09:07)
Het plan uitvoeren dat er al jaren ligt, tussen Goes en de sluis naar 4 rijbanen en na de sluis weer 4 banen
Ria (20-1-2021 om 08:11)
De weg zelf is niet gevaarlijk, de gebruikers ervan die denken dat de verkeersregels voor hun niet gelden zorgen daarvoor. Als inhalen onmogelijk wordt scheelt dat al veel, zeer regelmatige controles op snelheid en telefoongebruik zullen ook zeker resultaat hebben. Het stukje bij de tankstations bij Kats enkele baan maken en duidelijkere aanwijzingen bij de sluizen om te zorgen dat niemand bootjes gaat kijken en de rest ophoudt zou ook heel prettig zijn
Rixst (20-1-2021 om 06:52)
Een brug tussen Yerseke en st Maartensdijk! Is toch sowieso van de zotte dat die er nog niet is. Ik begrijp dat mensen geïrriteerd raken als ze pm 20 kilometer moeten filerijden! Zo’n groot percentage van het verkeer in/uit Zeeland heeft de delta nodig om op plaats bestemming te komen.
Chauffeur (20-1-2021 om 06:30)
Helemaal eens met Joris! Niks mis met de Deltaweg,mensen kunnen gewoon niet rijden. Besteed het geld ergens anders aan,voor iets nuttigs
Timsalabim (20-1-2021 om 05:42)
Ik rijd hier ook wel eens en ik snap werkelijk waar niet hoe je het voorelkaar krijgt om hier een ongeluk te krijgen als je gewoon normaal rijd; die weg is niet echt onoverzichtelijk. Maar ik weet nog wel iets, zet maar een betonnen muur in het midden van die weg van een paar meter hoog, dan is het probleem van “op de verkeerde weghelft belanden” meteen opgelost.Kan je ook niet meer inhalen en is iedereen weer blij! Waarsch ook nog de goedkoopste en makkelijkste oplossing! Maar de politiek kennende zullen ze wel weer een of andere lichtgevende verf streep in het midden van de weg verven na 10 maanden vergaderen en dan denken “zo, daar gebeuren geen ongelukken meer”....
Cookie-instellingen beheren