Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Verwarde man houdt hulpverlening flink bezig

Toegevoegd: 20-01-2021, 12.47 uur
Verwarde man houdt hulpverlening flink bezig
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

ZIERIKZEE - In de Zijpestraat in Zierikzee stompte een man dinsdagmorgen een agent in zijn gezicht. Hij werd gearresteerd en naar het ziekenhuis in Goes gebracht. Hierbij moest hij voortdurend fysiek in bedwang worden gehouden. Uiteindelijk kreeg hij een kalmeringsmiddel toegediend en werd naar Emergis gebracht.


De politie kreeg rond 08.30 uur een melding van een vechtpartij in de Zijpestraat. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze een man lopen, die ze vorige week voor een aanhouding na een winkeldiefstal in Scharendijke naar een politiecellencomplex hadden gebracht. De man sloeg wild om zich heen en liep op de agenten af. De man bloedde hevig aan beide handen wat ook op de grond droop. Toen een van de agenten naar hem toeliep, sloeg hij deze plotseling hard tegen zijn hoofd. Ondertussen waren er al meer agenten ter plaatse. De verwarde man werd onmiddellijk in de boeien geslagen.

Uit onderzoek bleek dat deze man (24 jaar) uit Zierikzee het glas van een voordeur van een woning aan de Zijpestraat had vernield. Hij werd voor verder onderzoek met een politieauto naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de rit, maar ook bij aankomst in het ziekenhuis verzette hij zich hevig. Diverse agenten moesten hem voortdurend in bedwang houden. Nadat een kalmeringsmiddel was toegediend werd hij rustig. Na behandeling is de man overgebracht naar een extra beveiligde kamer bij Emergis, waar hij verder wordt onderzocht. De agent heeft zich onder doktersbehandeling gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren