Weerbericht:
Vannacht en in de ochtend wolkenvelden. In de middag veel zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Zaak tegen moordverdachte aangehouden

Toegevoegd: 20-01-2021, 14.33 uur
Politie-onderzoek bij het appartementencomplex enige tijd na de moord.
Politie-onderzoek bij het appartementencomplex enige tijd na de moord.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft woensdag de zaak tegen de  57-jarige E. F. aangehouden en terugverwezen naar de rechter-commissaris. F. wordt ervan verdacht eind mei 2019 een toen 78-jarige medebewoner van het appartementencomplex in Oostkapelle om het leven te hebben gebracht.


In eerste instantie zou de zaak woensdag en donderdag inhoudelijk behandeld worden. Op het laatste moment heeft zich bij de advocate van F. echter een getuige aangemeld en wil zij daarnaast dat er een onderzoek komt naar vooralsnog onbekende DNA-sporen. Niet van F., ook niet van de hulpverleners, dus dat moet nog worden onderzocht. Die DNA-sporen werden op een deur en op het slachtoffer aangetroffen.

Het verzoek van de avocate om F.'s voorlopige hechtenis op te heffen dan wel te schorsen werd evenals bij alle voorgaande gelegenheden afgewezen. De volgende niet inhoudelijke zitting staat geagendeerd voor 6 april.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren