Weerbericht:
Vanavond en vannacht hier en daar regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Code geel voor zware windstoten in Zeeland

Toegevoegd: 20-01-2021, 14.40 uur
Code geel voor zware windstoten in Zeeland
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vannacht en morgenochtend moet rekening worden gehouden met zware windstoten. Daarvoor waarschuwt het KNMI. Er is code geel afgekondigd.


Vanaf het begin van de nacht komen in de kustgebieden zware windstoten voor rond 90 km/uur, langs de noordwestkust 90-100 km/uur. Landinwaarts komen er zware windstoten voor tot 75-80 km/uur, in het zuidoosten tot 85 km/uur, uit zuid- tot zuidwestelijke richting. De windstoten komen het eerst in het zuidwestelijk kustgebied en breiden zich in de loop van de nacht noordoostwaarts uit.

In de loop van de ochtend en in de middag neemt de wind af, het eerst in het zuidwesten. De waarschuwing voor Zeeland geldt donderdag vanaf 02.00 uur en loopt tot 09.00 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (21-1-2021 om 10:26)
Nou zeg dat wel, ging me tekeer vannacht.
Cookie-instellingen beheren