Weerbericht:
Wolkenvelden, in het zuiden en zuidoosten zonnige perioden
Verkeersinformatie:
Geen files

Automobilisten rijden onder invloed van drugs

Toegevoegd: 23-01-2021, 12.10 uur
Automobilisten rijden onder invloed van drugs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagmiddag op locaties in Terneuzen, Vlissingen en Zierikzee automobilisten betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Eén van hen reed ook zonder geldig rijbewijs.


Bij het Haringvlietplein in Zierikzee werd een auto met drie inzittenden gecontroleerd. In het voertuig hing een hennepgeur en de bestuurder moest daarom een speekseltest doen. Deze 18-jarige man uit Kerkwerve testte positief op het gebruik van THC. In de auto werden nadien ook wat hennepkruimels aangetroffen, zo meldt de politie.

Een 34-jarige man uit Vlissingen werd omstreeks 15.45 uur op de Coosje Buskenstraat in zijn woonplaats met zijn auto aan de kant gezet. Een speekseltest wees hier eveneens op het gebruik van THC. Tot slot werd bij de Reuzenhoeksedijk in Terneuzen een 26-jarige man uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed van THC. Deze man, die volgens de politie bekend staat als veelpleger, werd aangehouden omdat hij bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig is verklaard.

Bij alledrie de personen heeft een GGD-arts bloed afgenomen zodat in een laboratorium vastgesteld kan worden hoeveel drugs ze precies hadden gebruikt. Afhankelijk van de uitslag maakt de politie proces-verbaal op. De 26-jarige Terneuzenaar krijgt er in elk geval één voor het rijden zonder geldig rijbewijs, aldus de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (23-1-2021 om 12:58)
goed werk .je zal maar aangereden worden door zo iemand zeker die zonder geldig rijbewijs .die zijn wanneer ze onder invloed rijden ook niet verzekerd want een verzekering dekt dan de schade niet .zie maar aan je geld te komen dan .
Cookie-instellingen beheren