Weerbericht:
Brede opklaringen, lokaal mist. Overdag zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes

Toegevoegd: 23-01-2021, 23.17 uur - Update: 24-01-2021, 04.24 uur
Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nu de avondklok officieel van kracht is, controleert de politie in de hele provincie of mensen ook wel echt op pad zijn voor iets noodzakelijks. Er zijn al diverse boetes uitgedeeld, onder meer vanwege een illegaal feest.


In Middelburg reden vanavond diverse politie-eenheden rond die stelselmatig elke auto, fietser of scooterrijder die ze tegenkwamen controleerden. Politiewagens houden de doorgaande wegen in de gaten maar rijden ook rond in de wijken. Echte controlelocaties werden voor zover bekend niet ingericht en mensen lijken zich vooralsnog goed aan de regels te houden.

Ook op andere plekken in de provincie werden passanten aan een controle onderworpen. Wie tijdens de avondklok op straat is, moet namelijk in veel gevallen zowel een Eigen Verklaring Avondlok als een Werkgeversverklaring Avondklok bij zich hebben. Ga je toch zonder geldige reden naar buiten of beschik je niet over het juiste papierwerk, dan riskeer je een boete van 95 euro (exclusief administratiekosten). Meer over de regels rond de avondklok lees je hier.

Boetes
De Sluise wijkagent Henk Wiegman meldt op Twitter dat hij al vijf bekeuringen moest uitschrijven. Hij noemt het controleren van passanten wel een eye-opener. Dit vanwege het aantal mensen in de zorg dat 's avonds en 's nachts werkt. "Nooit zo bij stil gestaan", aldus Wiegman. In Ovezande werden vannacht meerdere politie-eenheden ingezet om een einde te maken aan een illegaal feest. Alle aanwezigen kregen één of meerdere bekeuringen.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) mogen overigens vanaf maandag ook gaan handhaven op de avondklok. Lokaal zal bekeken worden of BOA's hier ook daadwerkelijk voor worden ingezet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (24-1-2021 om 11:13)
'Easy money' was mijn gedachte. Verder sluit ik me bij Mart aan. Als je de politie nodig hebt krijg je van de meldkamer standaard te horen dat 'de collega's het erg druk hebben'. Twee uur later rijd er dan een autootje langs als je geluk hebt. Als er snel en makkelijk geld te pakken valt staat het hele korps paraat. De ernst van covid-19 gaat verloren door zwalkend bestuur en veranderende regeltjes.
rini de jonge (24-1-2021 om 10:48)
ano 2021 moeten de menssen dat niet pikken van de overheid beperkingen opgelegd krijgt niet zo verdraag zaam zijn
een gast (24-1-2021 om 10:33)
@ GoverntheMente jij bent vast een arts die hier veel van afweet , maar mocht je ook mensen in jouw omgeving hebben van rond de 81jaar, zeg jij dan tegen deze personen jullie hebben lang genoeg geleefd, nu mag ik een paar nachten niet naar buiten . In de 2e wereldoorlog was het geen 2 weken ,maar 2 jaar. Een bijkomstig voordeel is je kan nu s"avonds lekker op tijd naar bed
Jaap (24-1-2021 om 10:29)
Aan de reacties op dit artikel kan je zien hoeveel hersenloze figuren zich helaas in onze provincie bevinden met meningen van het niveau van een frikandel, de enige die het wel begrijpt is Opletter.
Kees (24-1-2021 om 10:28)
Deze regel heeft helemaal niks met de 2e wereldoorlog (die de meeste waarschijnlijk niet eens meegemaakt hebben)of een politiestaat te maken, heel Europa heeft een avond klok alleen dat kleine kikker landje doet daar moeilijk over, mede dankzij Den Haag en de Media die hele dagen roepen dat het zo'n zware maatregel is
Kees (24-1-2021 om 10:28)
Nou want een onzin hier onder/boven, de meeste van ons ploffen vanaf 19h00 op de bank en komen daar savonds niet vanaf. En nu er een avond klok is gaan we piepen. Juist door die mensen die de regels negeren is deze maatregel opgelegd. Wij hebben net een week in quarantaine gezeten omdat onze zoon bij de noodopvang (stage leerkracht) Corona had opgelopen, gelukkig zonder klachten. Die Belgen doen het al beter met een vakantie verbod zouden ze van mij hier ook mogen doen. Laten we vooral allemaal gezond blijven. Gewoon gezond blijven dat telt.
Cookie-instellingen beheren