Weerbericht:
Brede opklaringen, lokaal mist. Overdag zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes

Toegevoegd: 23-01-2021, 23.17 uur - Update: 24-01-2021, 04.24 uur
Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nu de avondklok officieel van kracht is, controleert de politie in de hele provincie of mensen ook wel echt op pad zijn voor iets noodzakelijks. Er zijn al diverse boetes uitgedeeld, onder meer vanwege een illegaal feest.


In Middelburg reden vanavond diverse politie-eenheden rond die stelselmatig elke auto, fietser of scooterrijder die ze tegenkwamen controleerden. Politiewagens houden de doorgaande wegen in de gaten maar rijden ook rond in de wijken. Echte controlelocaties werden voor zover bekend niet ingericht en mensen lijken zich vooralsnog goed aan de regels te houden.

Ook op andere plekken in de provincie werden passanten aan een controle onderworpen. Wie tijdens de avondklok op straat is, moet namelijk in veel gevallen zowel een Eigen Verklaring Avondlok als een Werkgeversverklaring Avondklok bij zich hebben. Ga je toch zonder geldige reden naar buiten of beschik je niet over het juiste papierwerk, dan riskeer je een boete van 95 euro (exclusief administratiekosten). Meer over de regels rond de avondklok lees je hier.

Boetes
De Sluise wijkagent Henk Wiegman meldt op Twitter dat hij al vijf bekeuringen moest uitschrijven. Hij noemt het controleren van passanten wel een eye-opener. Dit vanwege het aantal mensen in de zorg dat 's avonds en 's nachts werkt. "Nooit zo bij stil gestaan", aldus Wiegman. In Ovezande werden vannacht meerdere politie-eenheden ingezet om een einde te maken aan een illegaal feest. Alle aanwezigen kregen één of meerdere bekeuringen.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) mogen overigens vanaf maandag ook gaan handhaven op de avondklok. Lokaal zal bekeken worden of BOA's hier ook daadwerkelijk voor worden ingezet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Biggetje (24-1-2021 om 08:36)
Waarom weer afgeven op de politie. Blijf gewoon thuis of klaag niet als je een boete krijg. Je vrijheid is je misschien dit bedrag dan waard. Waar moet je heen alle horeca is gesloten en bij famulie mag je niet langs. Gedraag je of houd op met klagen
Appeltrekker (24-1-2021 om 08:18)
NSB’er 1) landverrader; verklikker. Eigenlijk: een lid van de Nationaal-Socialistische Beweging, een in 1931 (door Anton Mussert) opgerichte fascistoïde partij die tijdens de Tweede Wereldoorlog collaboreerde met de Duitsers maar daarvoor niet beloond werd met regeringsdeelname. Mr de opletter
Dus (24-1-2021 om 08:17)
Als iedereen zich van begin af aan zich aan de regels had gehouden, waren deze "zware" maatregelen misschien helemaal niet nodig geweest. Bedenk goed wie je als "schuldige" aanwijst.
Timsalabim (24-1-2021 om 07:04)
Dit is wel een uitgelezen kans om jezelf met zwaardere misdaden te bezigen; de politie is nu zo druk om “mensen die over straat lopen” te controleren dat je onopgemerkt gewoon een drugslijn kan opzetten! Hoera voor de avondklok!
Ja-Ja (24-1-2021 om 06:51)
In Maart is de Griep ook langzamerhand uit het land. Dan kunnen ze deze ook niet meer, bij het testen, zeggen dat je corona heb en het er bij tellen.Met tellen kunnen ze wel knoeien. Echte alleen coronadoden zijn er haast niet.De meeste patienten op IC's hebben al een levensbedreigende ziekte.Foto's zeggen niets. Ook al zullen ze zeggen dat het door hun beleid is gekomen.Niet dus. Ze ,de regeringen en wijsneuzen, zullen wel weer iets anders verzinnen. Met de meeste reactie's ben ik het eens! P.s Ga niet met papier stemmen. Laat je niet verleiden met het verkiezingsprogramma van de Politieke partijen.Het is Bla-Bla en meer niet. Zitten ze in de regering dan bestaat je niet meer en praten met een valse slangenstem.
jeff salt (24-1-2021 om 06:22)
1940 _1945 .. 600 mensen in ziekenhuizen 16 million mensen opgesloten ???
Cookie-instellingen beheren