Weerbericht:
Brede opklaringen, lokaal mist. Overdag zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes

Toegevoegd: 23-01-2021, 23.17 uur - Update: 24-01-2021, 04.24 uur
Politie controleert op naleving avondklok, eerste boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Nu de avondklok officieel van kracht is, controleert de politie in de hele provincie of mensen ook wel echt op pad zijn voor iets noodzakelijks. Er zijn al diverse boetes uitgedeeld, onder meer vanwege een illegaal feest.


In Middelburg reden vanavond diverse politie-eenheden rond die stelselmatig elke auto, fietser of scooterrijder die ze tegenkwamen controleerden. Politiewagens houden de doorgaande wegen in de gaten maar rijden ook rond in de wijken. Echte controlelocaties werden voor zover bekend niet ingericht en mensen lijken zich vooralsnog goed aan de regels te houden.

Ook op andere plekken in de provincie werden passanten aan een controle onderworpen. Wie tijdens de avondklok op straat is, moet namelijk in veel gevallen zowel een Eigen Verklaring Avondlok als een Werkgeversverklaring Avondklok bij zich hebben. Ga je toch zonder geldige reden naar buiten of beschik je niet over het juiste papierwerk, dan riskeer je een boete van 95 euro (exclusief administratiekosten). Meer over de regels rond de avondklok lees je hier.

Boetes
De Sluise wijkagent Henk Wiegman meldt op Twitter dat hij al vijf bekeuringen moest uitschrijven. Hij noemt het controleren van passanten wel een eye-opener. Dit vanwege het aantal mensen in de zorg dat 's avonds en 's nachts werkt. "Nooit zo bij stil gestaan", aldus Wiegman. In Ovezande werden vannacht meerdere politie-eenheden ingezet om een einde te maken aan een illegaal feest. Alle aanwezigen kregen één of meerdere bekeuringen.

Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) mogen overigens vanaf maandag ook gaan handhaven op de avondklok. Lokaal zal bekeken worden of BOA's hier ook daadwerkelijk voor worden ingezet.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
GoverntheMente (24-1-2021 om 02:55)
Een maatregel die ooit één keer eerder is opgelegd en dat was toen Nederland bezet was tijdens de 2e wereldoorlog door de Duitsers. Zwaar buiten proportioneel deze gecontroleerde economische afbraak. Gemiddelde leeftijd van mensen die met/door CoViD-19 overlijden is rond de 81. Meer dan 99% van de mensen die met Corona in contact komt overleefd dat gewoon. En onderzoek onder Covid-19 patiënten op de IC leerde dat ze bijna allemaal een vitamine D3 en/of Zink tekort hebben in hun bloed.
Jan (23-1-2021 om 23:53)
In Maart mogen we afrekenen met deze dictatuur. Walgelijk om je eigen bevolking zo te onderdrukken. Ze zijn geen haar beter dan de Duitsers in de tweede wereldoorlog die hadden ook BOA’s alleen met een andere naam. En toen moest je ook papieren laten zien. Walgelijk!!!!!
Mart (23-1-2021 om 23:47)
Nooit hebben ze ergens tijd of mensen voor. Als je ergens voor belt heeft het geen prioriteit en "daar komen we niet voor meneer". Maar nu worden kosten nog moeite gespaard. Stelletje bruinhemden.
Opletter (23-1-2021 om 23:34)
Dan lijkt het me verstandig dat de hermandad ook wat meer in Kruiningen controleert, heb al een paar overtredingen mogen aanschouwen op de eerste avond van de avondklok. Men heeft lak aan de opgelegde verordening, wetende dat hier bijna nooit politie aanwezig is.
Johan (23-1-2021 om 23:34)
Iedereen die kwaad wil heeft morgen overdag vrij spel. Het politiekorps ligt dan op bed.
Jwt (23-1-2021 om 23:27)
Dat word lekker bonnen schrijven op onschuldige burgers lang leve deze Politiestaat,waar gaat dit heen dienst en waakzaam?
Cookie-instellingen beheren