Weerbericht:
Brede opklaringen, lokaal mist. Overdag zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Code geel vanwege kans op gladde wegen

Toegevoegd: 24-01-2021, 04.31 uur
Code geel vanwege kans op gladde wegen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor vrijwel het gehele land is door het KNMI code geel afgekondigd. Dit vanwege de kans op gladheid tot in de loop van de ochtend.


Vannacht kan het vooral in het westen en zuiden lokaal glad worden door buien met hagel en (natte) sneeuw. In het zuidoosten, met name in het zuiden van Limburg, valt er de komende uren ook ‘droge’ sneeuw. “Daarnaast is er elders lokaal kans op bevriezingsgladheid, vooral in het zuidwesten van het land vanaf de tweede helft van de nacht wanneer er opklaringen worden verwacht en het nog natte wegdek kan bevriezen”, aldus het KNMI.

Alle verkeersdeelnemers kunnen volgens de meteorologen hinder ondervinden van de gladheid. “Pas uw rijgedrag aan. Volg weerberichten en waarschuwingen”, zo luidt hun advies. In de tweede helft van de ochtend verdwijnt de gladheid weer. Code geel is om 03.00 uur ingegaan en loopt voor Zeeland tot 10.00 uur.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren