Weerbericht:
Brede opklaringen, lokaal mist. Overdag zonnige perioden en een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Geen escalaties bij avondklok, wel tientallen boetes

Toegevoegd: 24-01-2021, 11.57 uur
Geen escalaties bij avondklok, wel tientallen boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De eerste avond en nacht van de avondklok zijn in onze provincie rustig verlopen. Wel moesten enkele tientallen bekeuringen worden uitgedeeld en bleek in Ovezande een illegaal feest te worden gehouden.


Tussen zaterdag 21.00 uur en vanochtend 04.30 uur mochten mensen voor het eerst alleen nog met een geldige reden op pad. De politie startte direct na het ingaan van de avondklok met controleren. Er werd ook meteen handhavend opgetreden. Eerder liet de politie al weten dat niet eerst gewaarschuwd zou worden maar dat meteen boetes zouden worden uitgedeeld. Dat gebeurde op diverse plaatsen in de provincie. Een exact aantal is (nog) niet bekend maar volgens de politie gaat het hooguit om enkele tientallen bekeuringen.

De avondklok verliep verder rustig. Er waren geen escalaties, demonstraties of kat- en muisspelletjes. In andere delen van het land liep het af en toe wel uit de hand. Zo werd in Urk zelf een coronatestlocatie van de GGD in brand gestoken en ging in het Limburgse Stein een grote groep jongeren de confrontatie aan met de politie. In Zeeland gebeurde dat dus niet. Er werd dan ook niemand aangehouden. Wel moest in Ovezande een illegaal feest in een loods van een agrarisch bedrijf worden beëindigd. Hierbij werden zestien van de aanwezigen beboet voor het onvoldoende afstand houden. Tegen de organisatoren wordt proces-verbaal opgemaakt en de aanwezige agenten zullen hun bevindingen op papier zetten ten behoeve van een bestuurlijke rapportage.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Timsalabim (24-1-2021 om 13:04)
Het perfecte moment voor de grote criminelen om zaken te regelen nu de politie het druk heeft met de gewone man binnen te houden! Echt belachelijk dit, ik vraag mij af hoeverre de politiemacht dit zelf ook serieus neemt?
Jwt (24-1-2021 om 12:53)
Lekker zaken vullen toch...Echte misdadigers hebben vrijsprel, deze coronaSCAM begint ze vruchten af te werpen goed bezig!
Cookie-instellingen beheren