Weerbericht:
Perioden met zon, in het zuiden en midden ook (onweers)buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Geen escalaties bij avondklok, wel tientallen boetes

Toegevoegd: 24-01-2021, 11.57 uur
Geen escalaties bij avondklok, wel tientallen boetes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De eerste avond en nacht van de avondklok zijn in onze provincie rustig verlopen. Wel moesten enkele tientallen bekeuringen worden uitgedeeld en bleek in Ovezande een illegaal feest te worden gehouden.


Tussen zaterdag 21.00 uur en vanochtend 04.30 uur mochten mensen voor het eerst alleen nog met een geldige reden op pad. De politie startte direct na het ingaan van de avondklok met controleren. Er werd ook meteen handhavend opgetreden. Eerder liet de politie al weten dat niet eerst gewaarschuwd zou worden maar dat meteen boetes zouden worden uitgedeeld. Dat gebeurde op diverse plaatsen in de provincie. Een exact aantal is (nog) niet bekend maar volgens de politie gaat het hooguit om enkele tientallen bekeuringen.

De avondklok verliep verder rustig. Er waren geen escalaties, demonstraties of kat- en muisspelletjes. In andere delen van het land liep het af en toe wel uit de hand. Zo werd in Urk zelf een coronatestlocatie van de GGD in brand gestoken en ging in het Limburgse Stein een grote groep jongeren de confrontatie aan met de politie. In Zeeland gebeurde dat dus niet. Er werd dan ook niemand aangehouden. Wel moest in Ovezande een illegaal feest in een loods van een agrarisch bedrijf worden beëindigd. Hierbij werden zestien van de aanwezigen beboet voor het onvoldoende afstand houden. Tegen de organisatoren wordt proces-verbaal opgemaakt en de aanwezige agenten zullen hun bevindingen op papier zetten ten behoeve van een bestuurlijke rapportage.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (24-1-2021 om 20:50)
Het is ook een heel vreemd systeem. Overdag als het druk is in de winkel krioelen ze door elkaar. En na 21.00 als er toch al bijna niemand op straat is moet je binnen blijven. Komt die zogenaamde Engelse variant in het donker? Niet verwonderlijk dat de mensen in opstand komen. En ik... Loop in een verlaten dorp met de hond. En zie ze voor de ramen staren.... Zielige mensen... Want ze gaan ''savonds toch niet naar buiten. Angst aanjagen dmv het luchtalarm... Belachelijk!!!
Johan (24-1-2021 om 19:45)
@Michel: Dat mensen die met corona in het ziekenhuis liggen het moeilijk hebben weet ik ook wel. Mijn reactie heb ik geschreven omdat ik niemand een corona besmetting zal bezorgen. Mij opsluiten is dus volstrekt overbodig maar het is wel gebeurd. Ik zie niet in waarom ik mij zou moeten schamen. Ik ben alleen boos omdat ik onterecht opgesloten word.
Kees (24-1-2021 om 19:38)
@johan, ik snap niet dat je het zo ervaart, je begint met zo'n gedachte al met 0-2 achterstand. Kijk eens om je heen, overal mensen op straat, vrijdagmiddag files voor de ophaalbrug Middelburg, bij McDonalds, drukte op de stranden, Oranjezon, op de fietspaden, in de supermarkten etc. En dat noemen ze hier in Nederland een lockdown!!! Je hebt n.b een eigen huis met wellicht een tuin... Je kunt televisie kijken, netflix,internet etc etc. Man gebruik je fantasie en wees creatief!
Moeder (24-1-2021 om 19:35)
R. Dat komt doordat je ziek wordt van die kap te dragen. Hartstikke ongezond! Zo veel mogelijk vermijden dus. En idd, zoals iemand hier al zei, veel de buitenlucht in, wandelen of fietsen.. Zónder mondkap op natuurlijk, ik snap niet dat sommigen die óók buiten dragen... Zó wordt je wel ziek ja! (Ik beweer niet dat het bij iederéén daaraan ligt natuurlijk)
Michel (24-1-2021 om 17:10)
@johan, wat hebben we toch een medelijden met jouw. Man je moet je schamen, mensen die corona hebben of zelfs op de ic liggen die hebben het moeilijk. Je hoeft geen flink deel van de dag binnen te zitten. Ga lekker een eind lopen of fietsen en werken Daar zal je je beter van voelen , dan zo zielig te doen
een gast (24-1-2021 om 17:09)
De overtreders krijgen een boete van € 95.00 de meeste lachen erom de pak kans is gering en ze krijgen hem thuis gestuurd. Gewoon de boete verhogen naar € 500.00 en direct laten betalen dan helpt het waarschijnlijk een stuk beter . En degene die niet gelijk kunnen betalen gewoon opsluiten tot er betaald is ,en als dat te lang gaat duren ook kosten voor verzorging in rekening brengen .We zitten allemaal in het zelfde schuitje en als je gewoon binnen blijft krijg je ook geen boete.
Cookie-instellingen beheren