Weerbericht:
Wisselend bewolkt en soms wat lichte (mot)regen. Vanmiddag veel wind
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 5 km

Bushokje en brievenbus vernield in Middelburg

Toegevoegd: 24-01-2021, 14.54 uur - Update: 24-01-2021, 15.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Op verschillende plaatsen in Middelburg is gisteravond en vannacht zwaar vuurwerk afgestoken. Een brievenbus annex pakketautomaat en een bushokje werden daarbij vernield.


Na het ingaan van de avondklok werd op verschillende plekken in de stad illegaal vuurwerk afgestoken. Dit gebeurde onder meer in de wijken Dauwendaele en Klarenbeek. Bij de Oosterscheldestraat in de Stromenwijk werd een ruit van een bushokje vernield. Even zitten in het bushokje is er daarom even niet bij: het bankje en de stoep liggen bezaaid met stukjes glas.

Bij het winkelcentrum Veerse Poort aan het Fazantenhof werd een brievenbus in een pakketautomaat van PostNL opgeblazen. De brievenbus raakte ontzet en er ontstond zowel aan de voor- als de achterzijde schade. Ook poststukken raakten beschadigd. Volgens de politie is de automaat maar liefst twee keer vernield: één keer om 01.40 uur en één keer om 05.00 uur.

De postautomaat beschikt over camerabewaking maar of er bruikbare beelden zijn, is nog niet bekend. Volgens de politie zijn ter plekke sporen veilig gesteld. De politie doet onderzoek om de daders van de vernieling te achterhalen want tot nu toe is dat niet gelukt. Tips zijn daarom welkom via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jor (25-1-2021 om 21:07)
TUIG! Verder geen woorden voor!!!
Jan uit Vlissingen (25-1-2021 om 12:55)
@Joris u kijkt waarschijnlijk niet naar het programma opsporing verzocht, daar worden soms beelden getoond waarbij u gelijk heeft dat een moeder haar eigen zoon niet herkend of beter gezegd niet wilt herkennen. Edoch het blijkt dat, vaak dankzij dezelfde beelden, de dader toch herkend wordt. M.a.w. camera bewaking is toch niet zo onzinnig als dat u beweert.
R (25-1-2021 om 11:27)
N razzia op dit tuig houden, hun foto op fb en een week lang vastbinden aan een paal op de markt in Middelburg. Kan iedereen deze gasten zien.
Marco (25-1-2021 om 10:09)
Wat lopen er toch een hoop hersenloze figuren rond... Triest, zinloos, onnodig en volslagen idioot. Allemaal bij elkaar opsluiten in een oud voetbalstadium, Corona laten oplopen en niet behandelen.
jan (24-1-2021 om 19:18)
beste Joris, ik heb cameras en ook s'nachts doen die het uitstekend. waardeloos tuig
Joris (24-1-2021 om 17:46)
'De postautomaat beschikt over camerabewaking maar of er bruikbare beelden zijn, is nog niet bekend.' Camerabewaking is totaal onzinnig, de misdaad is immers niet voorkomen en de beelden zijn zo vaak van treurige kwaliteit dat een moeder haar eigen zoon niet eens herkent. Valse zekerheid bieden camera's voor wanhopige mensen in angstige tijden die een strohalm nodig hebben. Als vervanging van echte agenten die de wijk en hun pappenheimers kennen zijn ze nutteloos, maar ja, ze zijn lekker goedkoop.
Cookie-instellingen beheren