Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier arrestaties na oproep tot rellen Goes

Toegevoegd: 25-01-2021, 17.49 uur
Vier arrestaties na oproep tot rellen Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft vandaag vier jongeren aangehouden die worden verdacht van het aanzetten tot rellen door berichten op social media te maken en te verspreiden.


De politie kreeg zondagavond en maandag meerdere meldingen van alerte burgers die wezen op diverse oproepen op social media zoals Snapchat en TikTok. In deze berichten werd aangezet tot rellen in Goes. In de loop van maandag werden vier jongemannen in de leeftijd van 18, 19 (2x) en 21 jaar gearresteerd. Het viertal is afkomstig uit Goes. De vier zijn voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Ze zitten nog vast en worden verhoord.

De politie zegt de zaak hoog op te nemen. "Het is in dit tijdsbeeld ontoelaatbaar dat via social media opruiende teksten worden verspreid. De politie doet dan ook een dringend beroep om dit soort berichten te verwijderen. Doel van de aanhoudingen is duidelijk, namelijk kenbaar maken dat de politie weet wie er achter die accounts zitten en laten merken dat de politie dit niet tolereert", zo laat een woordvoerder van de politie weten.

De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. Volgens de woordvoerder is de politie de komende tijd ook in onze provincie extra alert en aanwezig om toezicht te houden.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (25-1-2021 om 19:59)
Ze moeten de boetes ook weer opkrikken laat ze daar maar voor bloeden
Michel (25-1-2021 om 18:56)
Rest van het jaar vast zetten
Arjan (25-1-2021 om 18:17)
Vast zetten tot de corona helemaal voorbij is!!
Tom Helgers (25-1-2021 om 18:16)
Goed werk! Aanpakken deze jongeren en radraaiers!
Joop (25-1-2021 om 18:05)
En terecht!!!
Cookie-instellingen beheren