Weerbericht:
Enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Slachtoffer overval trekt medewerking in

Toegevoegd: 25-01-2021, 19.50 uur
Slachtoffer overval trekt medewerking in
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het waren feiten die er net om logen: mishandeling en een woningoverval. Alleen kon het Openbaar Ministerie (OM) er maandag weinig mee want het slachtoffer weigerde alle medewerking. De verdachte werd daarom vrijgesproken voor de genoemde feiten. Wel werd een celstraf tegen hem geëist vanwege heling.


Er was een aanklacht, maar dat was dan ook alles. Het slachtoffer trok zij toegezegde medewerking in omdat hij vond dat de politie haar werk niet goed had gedaan en ze beter bij 'Appie' konden gaan werken. En dus kreeg de politie geen camerabeelden, foto's, bewijs van mishandeling of een heldere verklaring van het gebeuren op 5 april in Vlissingen. Eén van de vermeende daders, de 25-jarige Vlissinger S. P., moest dus voor die mishandeling en overval worden vrijgesproken door gebrek aan bewijs. Wel vond de officier van justitie dat P. kon worden vervolgd voor de heling van een smartphone en daarvoor eiste hij twee maanden cel.

P. had geld nodig om te gokken, gaf zijn iPhone als onderpand aan een vage kennis en zou terugbetalen. In plaats van de iPhone kreeg hij een andere smartphone terug. Met de woningoverval zei P. niets te maken te hebben gehad. Opvallend was dan ook - en daar had P. geen verklaring voor - dat 'zijn' iPhone via het slachtoffer in de woning van zijn vriendin werd gevonden en de andere (gestolen) smartphone bij het slachtoffer lag.

Uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren