Weerbericht:
Wolkenvelden, in de zuidelijke helft een bui. Morgen meer buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Personen bijeen in Vlissingen, politie extra alert

Toegevoegd: 25-01-2021, 20.38 uur - Update: 25-01-2021, 21.53 uur
Politie op het Vlissingse Stadhuisplein.
Politie op het Vlissingse Stadhuisplein.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op en rond het Stadhuisplein in Vlissingen zijn vanavond tientallen mensen samengekomen. De politie is aanwezig, houdt de situatie scherp in de gaten en heeft mensen gewaarschuwd.


Via social media was al opgeroepen om vanaf 20.00 uur in de stad samen te komen om het ongenoegen over de geldende coronamaatregelen van de overheid te uiten. De politie was daarvan op de hoogte en was al voor het genoemde tijdstip met verschillende eenheden in de omgeving aanwezig. Ook werd door de politie via Twitter opgeroepen om thuis te blijven.

Op dit moment staan zeker vijf politiewagens bij het Stadhuisplein. Ook de Koninklijke Marechausse rijdt rond. Meer agenten zouden achter de hand worden gehouden maar op dit moment lijkt de situatie onder controle. Wel is zwaar vuurwerk afgestoken. Eén persoon had een spandoek bij zich. Deze werd door de politie verzocht te vertrekken.

Politieagenten hebben inmiddels verschillende aanwezigen aangesproken omdat zij onvoldoende afstand hielden en/of samenschoolden. Buiten de eigen woning geldt momenteel immers dat maximaal 2 personen in groepsverband ergens heen mogen gaan of iets mogen ondernemen. De personen in kwestie zijn verzocht uit elkaar te gaan danwel te vertrekken.

Rond 20.30 uur werd op de hoek van de Paul Krugerstraat en de Hobeinstraat iemand door agenten staande gehouden maar hij werd niet aangehouden. Later werd nog wel iemand opgepakt.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (25-1-2021 om 23:41)
Met scherp schieten
Michiel (25-1-2021 om 22:34)
Graag ook de foto's van de jongeren die daar samen scholen, ik hoop dat wanneer hun ouders dit zien ze de ogen uit hun kop schamen. Belachelijk!
Moeder (25-1-2021 om 22:14)
10 mensen is niks. Gelukkig zijn wij Zeeuwen braaf... Geen kwaad met kwaad vergelden.. Geen oorlog hiero.....
Schiet op hun (25-1-2021 om 21:00)
Mariniers in schakelen dan gaan ze met hun staart tussen de benen weg vluchten
Cookie-instellingen beheren