Weerbericht:
Wolkenvelden. In het zuiden eerst lokaal dichte mist, vanmiddag buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer arrestaties oproepen rellen, man dreigt met wapen

Toegevoegd: 25-01-2021, 20.43 uur
Weer arrestaties oproepen rellen, man dreigt met wapen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KATTENDIJKE - Na de aanhouding van vier Goese jongeren zijn vanavond in Kattendijke nog twee mannen opgepakt vanwege het oproepen tot rellen. Eén van hen bedreigde de politie met een wapen en daarom trokken agenten hun wapens. Na de arrestatie zijn verschillende wapens aangetroffen.


Vanwege het lopende onderzoek ging de politie rond 18.00 uur naar een woning in Kattendijke. Een 21-jarige bewoner wordt verdacht van het aanzetten tot rellen door berichten op social media te publiceren en te verspreiden. Toen de politie aanbelde deed een medebewoner de deur open. Hij bedreigde de agenten vervolgens met een jachtgeweer. De agenten richtten hierop hun pistolen op de man en sommeerden hem om het wapen te laten vallen.

"Aanvankelijk weigerde hij mee te werken. Uiteindelijk wisten de agenten het wapen van de man af te pakken. Het bleek nadien te gaan om een luchtdruk-jachtgeweer. Maar omdat het donker was, dachten de agenten dat het een echt jachtgeweer was", zo legt de politie uit. De man die de bedreigingen uitte, een 54-jarige man, werd gearresteerd. Ook de 21-jarige man werd aangehouden. Het tweetal is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Ze worden dinsdag verhoord.

Omdat de 54-jarige man met een wapen had gedreigd, werd in de woning een zoeking verricht. Hierbij werden nog vijf vuurwapens gevonden. Deze wapens zijn in beslag genomen. Binnenkort wordt onderzocht of het bezit strafbaar is, zo laat de politie weten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (27-1-2021 om 13:32)
@Ja-Ja, Er zijn al genoeg corona doden. Maar voor het soort als jouw zal dat een worst zijn. Toch misschien even een bezoek brengen aan de ic's of aan mensen en nabestaanden vragen hoe zei deze tijd ervaren. Je moet je schamen
zeeuw (26-1-2021 om 15:00)
Ze moeten van die blauwer vloeistof in die water kanonnen doen dat word ook gebruikt in de geld koffertjes van de bank
Jaap (26-1-2021 om 10:30)
Helaas zit er tegenwoordig ook in (kleine) dorpen tuig, zoals hier in Kattendijke. Het wordt tijd dat woningcorporaties en gemeenten eens wat waakzamer worden om het tuig b uiten de deur te houden.
Ja-Ja (26-1-2021 om 10:01)
Die avondklok had er nooit mogen komen. Ze hebben het zelf over zich afgeroepen. Wat verzinnen ze nu weer na deze avondklok. Er waren al genoeg regels waardoor dit niet had hoeven gebeuren. Stop het verstikken van mensen. P.s Coronadoden hoeveel? Veel griepgevallen worden valselijk mee geteld. Nederlanders denk op u vrijheid en trots.
Peter (26-1-2021 om 09:56)
Tijd voor Amerikaanse toestanden. Wordt je bedreigd met een wapen van welk soort dan ook, moet je het recht hebben om te schieten. Gelijk doodschieten hoeft ook weer niet, maar laat maar voelen. En dan geen hulp op kosten van de maatschappij.. Tuig van de richel!!
Rien (26-1-2021 om 09:05)
We hebben een identificatieplicht in Nederland. Dus iedereen staande houden die zich op de verkeerde/verdachte plaats bevind en personalia opnemen. Indien het nadien uit de klauwen loopt weet je wie er bij betrokken zijn. Let wel: het gaat om verdachte personen waarvan iedereen kan inschatten dat hij daar niet hoeft te zijn in deze uren en niet om de burger die zijn hond uit laat.
Cookie-instellingen beheren