Weerbericht:
Vannacht een mistbank. Overdag geregeld zon, in het zuiden en midden buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Burgemeesters: 'Wees alert en geef signalen door'

Toegevoegd: 26-01-2021, 18.33 uur
De politie hield gisteren al extra toezicht in Vlissingen.
De politie hield gisteren al extra toezicht in Vlissingen.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Zeeuwse burgemeesters hebben naar aanleiding van de recente rellen in de rest van het land hun inwoners opgeroepen om alert te zijn en signalen over op handen zijnde onrust te delen.


De burgemeesters hebben aan het einde van de middag een gezamenlijke verklaring gepubliceerd. Hierin geven ze aan dat heel veel mensen zich goed houden aan de geldende coronamaatregelen, inclusief de avondklok, maar dat ook zij de beelden hebben gezien van ongeregeldheden elders in het land.

“Net als vele anderen zijn wij hier enorm van geschrokken. Dit soort situaties kunnen én mogen we niet accepteren. We kunnen ons heel goed voorstellen dat dit onze inwoners en ondernemers bezig houdt. Dat is logisch, want het zijn indrukwekkende beelden die we te zien krijgen. Er is natuurlijk diepe verontwaardiging en afkeuring bij heel veel mensen over dat dit gebeurt. En natuurlijk zijn er ook mensen die daarbij denken: “gaat er nog meer gebeuren? Kan dit ook in mijn eigen omgeving gebeuren?” Die vraag snappen wij, Zeeuwse burgemeesters, heel erg goed. Want als je dit ziet, dan schrik je”

“Dit is niet meer demonstreren, of je mening laten horen. Dat moet altijd kunnen. Maar daar heeft dit niets meer mee te maken. Dit is agressie en geweld tegen de politie. Dit is de straat opgaan met maar één doel: de confrontatie aangaan, om te vernielen en te rellen. We zijn, samen met de politie, heel erg alert op signalen dat het ook in Zeeland kan ontvlammen. Die signalen moeten we serieus nemen. We houden daarom goed in de gaten wat er (op sociale media) gebeurt en of er andere signalen zijn. Zodat we vroegtijdig kunnen ingrijpen. We zijn constant alert. Die alertheid vragen wij ook van onze inwoners en ondernemers.”

De burgemeesters roepen op om signalen door te geven via 0900-8844 of bij spoed: 112. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren