Weerbericht:
Vandaag flink wat zon en droog. Zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: 'Houd kinderen 's avonds thuis, zeker tijdens avondklok'

Toegevoegd: 26-01-2021, 18.42 uur
Politie: 'Houd kinderen 's avonds thuis, zeker tijdens avondklok'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie en het Openbaar Ministerie (OM) roepen ouders op om in contact met hun kinderen te blijven en hun kinderen gezien de rellen 's avonds thuis te houden, zeker na de ingangstijd van de avondklok om 21.00 uur.


Volgens de politie zijn veel relschoppers die de afgelopen avonden elders in het land zijn opgepakt tieners die nog thuis woonden. “Het merendeel van de aangehouden verdachten komt uit de stad zelf of uit de directe omgeving. Op videobeelden is soms duidelijk te zien dat het om jonge knullen gaat, die op straat zijn, 14 of 15 jaar oud. Het is een taak van ouders om hun kinderen te begrenzen”, zo zegt de politie.

Politie en OM zien dat jongeren via social media werden opgeroepen om de straat op te gaan. “Een deel is gevoelig voor dit soort oproepen, die vallen onder opruiing. Opruiing is een misdrijf en de politie is inmiddels al bij meerdere jongeren aan de deur geweest. Het is niet altijd zichtbaar voor ouders wat zich online afspeelt, maar ga erover in gesprek en voorkom grote problemen. Dat contact maakt echt onderdeel uit van een oplossing. Daarnaast is het ook nodig dat er aandacht is voor ouders die geen vat hebben op hun kinderen. Waar mogelijk worden mensen in contact gebracht met Veilig Thuis”, zo laat de politie weten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mijn mening (26-1-2021 om 22:08)
Vanzelfsprekend, zou niet eens een vraag moeten zijn. @grote smurf , af en toe een ouderwetse klap rond de oren zou wonderen doen. Ik geloof helemaal niet in persoonlijkheidsstoornissen van deze gasten, ze zijn zoals gewoonlijk op confrontaties uit. Uiteindelijk is en blijft het uitschot en te lui om normaal te werken. Als ik mijn personeel herken op beeldmateriaal ontsla ik ze direct.
Grote Smurf (26-1-2021 om 19:55)
Ouders kun je ook geen boete geven. Het probleem ligt alleen in het feit dat dit soort jongeren zo ontspoort zijn in hun hoofd dat hun eigen ouders hun niet meer kunnen bedwingen. Dat ligt denk ik niet altijd aan een opvoeding maar ook aan bijvoorbeeld een persoonlijkheidsstoornissen. Men heeft ook jaren en jaren lang bezuinigt op de geestelijke zorg en het kost je zelfs het volle eigen risico wil je behandelt worden. Onze regering heeft gewoon gigantisch geflopt en het op diverse punten helemaal uit de hand laten lopen zolang het verdienmodel maar op orde bleef. En vorig jaar dat gestuntel met halfslachtige Coronamaatregelen. Nederlanders zijn verwend met vrijheden etc. en dan zit het een keertje tegen en meteen is de jeugd finaal van slag
zeeuw (26-1-2021 om 19:02)
Hoe kan dat nou ouders moeten werken ,anders kunnen ze straks niet 3 of 4 keer op vakantie, voeding krijgen ze wel, maar opvoeding ho maar
Cookie-instellingen beheren