Weerbericht:
Vannacht wisselend bewolkt en een enkele bui, overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie: 'Houd kinderen 's avonds thuis, zeker tijdens avondklok'

Toegevoegd: 26-01-2021, 18.42 uur
Politie: 'Houd kinderen 's avonds thuis, zeker tijdens avondklok'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie en het Openbaar Ministerie (OM) roepen ouders op om in contact met hun kinderen te blijven en hun kinderen gezien de rellen 's avonds thuis te houden, zeker na de ingangstijd van de avondklok om 21.00 uur.


Volgens de politie zijn veel relschoppers die de afgelopen avonden elders in het land zijn opgepakt tieners die nog thuis woonden. “Het merendeel van de aangehouden verdachten komt uit de stad zelf of uit de directe omgeving. Op videobeelden is soms duidelijk te zien dat het om jonge knullen gaat, die op straat zijn, 14 of 15 jaar oud. Het is een taak van ouders om hun kinderen te begrenzen”, zo zegt de politie.

Politie en OM zien dat jongeren via social media werden opgeroepen om de straat op te gaan. “Een deel is gevoelig voor dit soort oproepen, die vallen onder opruiing. Opruiing is een misdrijf en de politie is inmiddels al bij meerdere jongeren aan de deur geweest. Het is niet altijd zichtbaar voor ouders wat zich online afspeelt, maar ga erover in gesprek en voorkom grote problemen. Dat contact maakt echt onderdeel uit van een oplossing. Daarnaast is het ook nodig dat er aandacht is voor ouders die geen vat hebben op hun kinderen. Waar mogelijk worden mensen in contact gebracht met Veilig Thuis”, zo laat de politie weten.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
klara (27-1-2021 om 20:13)
groot gedeelte van ouders snapt geen Nederlandse taal, en wil het ook niet begrijpen/ behalve het woord discriminatie etc. dan staat heel extreem links gereed.......
Dus? (27-1-2021 om 18:54)
De avondklok werkt niet....de Franse regering geeft gewoon toe dat het niet werkt en dat wisten we al langer. Geeft maar weer eens te kennen hoe ver de regering van de straat slen het echte leven staat
Mijn mening (27-1-2021 om 17:54)
@trimsalabimetje . Als u iets niet wil of kan begrijpen kunt u beter niet reageren. Maar voor u dan nog een keer: een ouderwetse manier van opvoeden is zo slecht niet maar tegenwoordig moet het een vrije opvoeding zijn met zo min mogelijk controle door de ouders. Het resultaat zien we terug in onze geweldige maatschappij. @grote smurf ik deel zeker uw mening maar ik denk dat een ieder wel weet wanneer ze te ver gaan.
Timsalabim (27-1-2021 om 12:42)
Haha “mijn mening”, lekker ouderwets alles inelkaar rossen wat niet dat wat jij wilt, alsof u wel de ultiems waarheid in pacht heeft? Gevaarlijk mensen zoals u die alles neer willen slaan wat in hun ogen “niet goed” is.
Grote Smurf (27-1-2021 om 12:42)
@andre @ mijn mening, Wat ik bedoel is, een kind met een narcistische persoonlijkheidsstoornis (hersenafwijking) ga jij echt niet opvoeden zoals jij dit wilt. Als je als kind/jong volwassene in staat bent om spullen van anderen te gaan slopen en te jatten dat je dan echt geen greintje empathie in je donder hebt. Ze weten donders goed dat het niet mag dus of ze dat nu via hun opvoeding meekrijgen of niet het boeit ze niet. En dan kom je dus echt bij Cluster B persoonlijkheidsstoornissen terecht. Tuurlijk zullen er ook wel wat IQ 80 meeloper mannetjes bij zitten die worden opgestookt door narcisten maar over het algemeen ligt de bron van al dit zinloze geweld bij dat soort empathieloze narcisten die zich voeden met de ellende van een ander.
andre (27-1-2021 om 08:48)
Dat is lekker makkelijk Grote smurf. De regering de schuld geven van het falen van de ouders.Ik zit niet in de politiek dus daar kan ik niets aan veranderen. Maar hier thuis leren we wel aan onze kinderen de normen en waarden. Onze kinderen zullen heus ( net als ik ) wel eens iets fout hebben gedaan. Daar ben ik echt niet bang voor. Is normaal maar dan is het iets onschuldigs. Maar om moedwillig met stenen te gooien, winkels leeg te plunderen, politie,zorgverleners en dieren aan te vallen daar durf ik mijn hand voor in het vuur te steken dat ze dat niet doen of gedaan hebben. Wat mij betreft de jeugd flink mee laten betalen voor alle gemaakte kosten
Cookie-instellingen beheren