Weerbericht:
Zaterdag overwegend droog en aan de noordkust veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachten opruiing morgen op snelrechtzitting

Toegevoegd: 26-01-2021, 18.54 uur
Verdachten opruiing morgen op snelrechtzitting
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vier Zeeuwse verdachten die zijn aangehouden voor het op het internet plaatsen van opruiende teksten worden morgen verwacht op snelrechtzittingen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).


Berichten als ‘laten we ff viraal gaan boys’ en ‘krr herres morgenavond in Goes’ stuurde een 18-jarige jongeman uit Goes rond via social media. Hem wordt opruiing ten laste gelegd. Hij werd maandag buiten heterdaad aangehouden samen met een medeverdachte, een 19-jarige man uit Goes.

Twee andere jongemannen uit Goes, een 19-jarige en een 21-jarige, zouden ook via social media in straattaal hebben opgeroepen voor rellen en chaos in Goes. Zij werden aangehouden mede dankzij een oplettende moeder. "Haar dochter kreeg de teksten op haar telefoon, waarop de moeder de wijkagent op de hoogte stelde", zo zegt het OM.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (27-1-2021 om 13:17)
Hulde aan de actieve bemoeienis van opmerkzame moeder
Patrik (27-1-2021 om 13:07)
Je mag volgens de regels niet: "discrimineren, beledigen of kwetsen"...maar als je al die oproerkraaiers bezig ziet, kan je toch niet stellen dat dit mensen zijn die met hun gezonde verstand protesteren! Dit is je reinste criminaliteit en moet ook als zodanig hard worden afgestraft. Kortom geheel eens met de voorgangers. Wie er weer voor moeten opdraaien is de gewone werkende burger, is het niet met meer belastingcentjes dan wel de premies van verzekeringen die omhoog gaan door de venielingen :-(
Wim (27-1-2021 om 07:35)
De zwaarste straffen geven die gegeven mogen worden
Cali (26-1-2021 om 22:44)
Ben benieuwd welke straf. Hopelijk geen 95 euro. Want dat is een lachertje! Opruiing, mag toch zeker wel met dik 500 euro gestraft worden en 20 uur taakstraf en aantekening. Ook werkgevers en leerkrachten inlichtingen. Zodat we de viezigheid in de gaten kunnen houden. Eigenlijk met naam en foto in de krant.
Cookie-instellingen beheren