Weerbericht:
Opklaringen, lokaal nog een enkele bui. Morgen vrij zonnig en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier arrestaties na melding over groep met jerrycan

Toegevoegd: 27-01-2021, 10.53 uur - Update: 27-01-2021, 13.31 uur
Vier arrestaties na melding over groep met jerrycan
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Walcherse politie heeft vannacht in Vlissingen vier mannen aangehouden nadat melding was gemaakt van een groep jongeren die met een jerrycan over straat liep. De vier hielden zich niet aan de avondklok en werden vanwege uiteenlopende feiten gearresteerd, zo meldt de politie.


Na de melding ging de politie naar eigen zeggen met veel eenheden ter plaatse. De verdachten bevonden zich volgens de politie in de omgeving van de Bloemenlaan maar maakten zich echter snel uit te voeten via de brandgangen tussen omliggende straten. Er werden meerdere achtervolgingen te voet ingezet. Uiteindelijk werden vier verdachten aangehouden voor verschillende feiten, zo meldt de politie.

Bij de Resedalaan werd aan het einde van de dinsdagavond een 23-jarige man uit Schiedam aangehouden. Hij had illegaal vuurwerk bij zich. Volgens de politie ging het om twee zogeheten cobra's. Hij voldeed bovendien niet aan een bevel en zou ook een slaande beweging naar een agent hebben gemaakt. Hem werd onder meer wederspannigheid ten laste gelegd.

Op de Hercules Segherslaan wisten agenten rond 23.25 uur een 19-jarige Vlissinger aan te houden en een 25-jarige Vlissinger werd opgepakt bij de Rembrandtlaan. Tot slot werd rond 00.15 uur nog een 18-jarige Vlissinger aangehouden. Hij hield zich net als de anderen niet aan de avondklok en kon bovendien geen legitimatiebewijs tonen. Hij werd daarom opgepakt vanwege de identificatieplicht.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kansloos (27-1-2021 om 19:49)
Vasthouden en niet meer los laten samen in een cel. De sikkels dachten dat ze heilig waren en toch gepakt. Hoger straffen...en flink boete er boven op.
Peter (27-1-2021 om 16:03)
Die sukkels hebben zeker naar Amsterdam gekeken, de straf kan niet zwaar genoeg zijn.
Privé (27-1-2021 om 14:41)
Goed gedaan politie en goed gehandeld en laat ze maar eens goed voelen Zielige tuig weg rennen en dan zielig doen bij de politie als ze gepakt woorden Hopen dat komende dagen rustig blijft
Timsalabim (27-1-2021 om 12:40)
Alle jerrycans verbieden
Michel (27-1-2021 om 11:28)
Dit tuig op de foto zetten en dan publiceren (wel zonder balk). Tevens opsluiten tot dat ze de namen van de andere daders hebben gegeven
Cookie-instellingen beheren