Weerbericht:
Vandaag geregeld buien, komende nacht kans op gladheid
Verkeersinformatie:
Geen files

Vliegtuigbom Breskens door EOD afgedekt, omwonenden mogen huis weer uit

Toegevoegd: 28-01-2021, 22.34 uur
Verschillende omwonenden moesten uit voorzorg binnen blijven.
Verschillende omwonenden moesten uit voorzorg binnen blijven.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De vliegtuigbom die vanavond werd gevonden in Breskens is door de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) geïdentificeerd als een 500 ponder. De bom is afgedekt en veiliggesteld. Omwonenden mogen, afgezien van de avondklok, weer naar buiten.


Het Engelse explosief, afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog, werd gevonden bij een bouwterrein bij de hoek van de Keerdam en de Haven Westzijde. Hier worden momenteel appartementencomplexen gerealiseerd. Na de vondst werden de politie en de EOD ingeseind. In overleg met de EOD werd door de politie een gebied in een straal van zeker 200 meter rondom de vindplaats afgezet. In eerste instantie bewaakten politieagenten het gebied, later kreeg zij assistentie van de brandweer van Breskens.

In het afgezette gebied bevonden zich ook verschillende woningen. Het ging sowieso om een rijtje van zes woningen aan de Haven Westzijde. De bewoners hiervan moeten binnen blijven. Agenten gingen langs de deuren om dit kenbaar te maken. Volgens de gemeente Sluis werd de bewoners dringend geadviseerd om binnen te blijven op de begane grond en zich niet op zolder of voor een raam te begeven.

Na identificatie door medewerkers van de EOD is de vliegtuigbom afgedekt en veiliggesteld. De vindlocatie is zogezegd afgezet. "Op dit moment zijn er buiten deze maatregelen geen aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig. Er is geen gevaar voor de omgeving. De omwonenden zijn geïnformeerd en mogen hun woning (na de avondklok) weer verlaten", zo laat de gemeente weten. Wanneer de bom zal worden geruimd, is nog niet bekend.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren