Weerbericht:
Wolkenvelden en enkele opklaringen met eerst mist. Vanavond regen en sneeuw
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Gewonden op schip voorhaven Hansweert

Toegevoegd: 29-01-2021, 05.51 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - In de Zuider Voorhaven van Hansweert zijn vanochtend vroeg twee personen gewond van een tankschip gehaald. De slachtoffers zijn per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.


Bij de hulpdiensten werd rond 03.55 uur melding gemaakt van een ongeval aan boord van een schip, de 100 meter lange en 15 meter brede tanker MT Aland. Wat er precies is gebeurd, is nog niet bekend. Het Maltese schip was in ieder geval vanuit België onderweg naar Amsterdam en is vanaf de Westerschelde direct naar de steiger in Hansweert gevaren, zo blijkt uit de AIS-gegevens van het schip.

Na de melding werden twee ambulanceteams en de politie op pad gestuurd. Met behulp van het vaartuig RWS79 van Rijkswaterstaat konden de slachtoffers van boord gehaald en naar de gereedstaande ambulances gebracht. 


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren