Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Persoon te water die hond wilde redden Hansweert

Toegevoegd: 30-01-2021, 00.27 uur
Door: Manfred Berrevoets

HANSWEERT - In de sluis bij Hansweert is vrijdagavond een persoon het water ingegaan om een hond te redden. De persoon moest uiteindelijk zelf door de hulpdiensten worden gered.


Het voorval gebeurde rond 23.20 uur bij het sluizencomplex aan de Kanaalweg. Volgens de Veiligheidsregio was er een hond van een schip gevallen en wilde het slachtoffer deze redden. Naast de brandweer en ambulancedienst rukte er ook een reddingsboot van de KNRM uit en werd er een traumahelikopter opgeroepen.

Het slachtoffer kon uiteindelijk door de reddingsboot van de KNRM uit het water worden gehaald. De brandweer was ter plaatse om te assisteren. De persoon is een ambulance onderzocht, maar raakte niet gewond. De hond kon ook uit het water worden gered. Hij liep verwondingen op aan zijn poot, maar maakt het verder goed.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (30-1-2021 om 17:12)
Die heeft ontzettend veel geluk gehad. Normaal ben je binnen 5 minuten dood in deze kou. Tenzij hij een speciaal pak aan had.
Cookie-instellingen beheren