Weerbericht:
Wolkenvelden, af en toe regen. Morgen perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie beëindigt illegaal feest in Terneuzen

Toegevoegd: 30-01-2021, 12.37 uur
Politie beëindigt illegaal feest in Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag kort na middernacht in een bedrijfspand in Terneuzen een illegaal feest beëindigd en de feestgangers beboet. Ook hielden ze één van de feestgangers aan op verdenking van overtreding van de avondklok en wederspannigheid.


Even na middernacht bleek dat er een feest gaande was in een pand in de Axelsestraat. Politiemensen zagen een aantal mensen op een binnenplaats staan. Die probeerden bij het zien van de politie nog naar binnen te gaan, de deuren te sluiten en de lichten te doven, maar dat was tevergeefs. 

Politiemensen namen een kijkje in het pand en troffen daar overduidelijk een feest aan, met zo’n 25 à 30 feestgangers. Alle feestgangers hebben een proces-verbaal gekregen voor het overtreden van de coronamaatregelen. De politie is nog bezig met het verwerken van alle gegevens. 

Op dit moment is bekend dat het feest in ieder geval bezocht werd door negen vrouwen, in de leeftijd van 18 tot 27 jaar oud en afkomstig uit Terneuzen (2), Westdorpe, Biervliet, Axel, Sint Jansteen, Zwijndrecht, Dordrecht en Rotterdam en door veetien mannen, in leeftijd variërend van 21 tot 39 jaar oud en afkomstig uit Terneuzen (9), Capelle aan den IJssel (2), Zoetermeer, Waddinxveen en Rotterdam.

Na het beëindigen van het feest moesten de feestgangers vertrekken. Een 27-jarige vrouw uit Terneuzen weigerde dit. Nadat ze meerdere keren gevorderd was te vertrekken en hier geen gehoor aan gaf, is ze aangehouden voor het overtreden van de avondklok. Tijdens de aanhouding ging ze in verzet, was ze opruiend bezig en schopte ze een politieagent. De vrouw is daarop ook aangehouden voor wederspannigheid en heeft de nacht in de cel doorgebracht.

Evenementen en feesten zijn vanwege corona ten minste tot 9 februari 2021 verboden. De politie treedt hier dan ook tegen op. Ook kan bijvoorbeeld de gemeente besluiten tot strenge maatregelen tegen de eigenaar of gebruiker van een pand waar een feest is gevierd, zoals het sluiten van de zaak of een last onder dwangsom.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Bram (5-2-2021 om 16:25)
John, je kent me niet dus je weet niet hoe ver ik kijk. Geloof me veel verder dan jou.
John (1-2-2021 om 08:48)
Boete vertienvoudigen en recht op behandeling bij eventuele Covid-19 besmetting vernietigen. Je neemt bewust het risico, je breekt bewust de regels en je bent bewust dwars, onvolwassen en opstandig bezig. Slaat helemaal nergens op. @Bram, kijk eens wat verder dan je eigen teenlengte. Kansloze reactie.
Bram (31-1-2021 om 09:48)
Top, lekker leven! Daar is het leven voor bedoelt!
een gast (30-1-2021 om 22:25)
gewoon als laatst in België doen die kregen een boete van € 750,00 en moesten gelijk betalen ,want de € 95.00 hier stelt voor de meeste mensen die zoiets doen niet veel voor en als ze direct moeten betalen dan hakt dat er wel erg hard in . Dan is een feestje ook niet interessant meer .
Moedertje (30-1-2021 om 21:50)
Boetes zijn een lachertje. Avondje naar een echt feestje kost je ook zo 90€. Zou 't ook doen als ik 20 was
Michel (30-1-2021 om 13:49)
Nacht in de cel is niet erg, hadden er meer mogen zijn. Maar,wat erg is, de andere dag moet je ze ook nog te eten geven.
Cookie-instellingen beheren