Weerbericht:
Heldere nacht, in het noorden ook mist en laaghangende bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Agenten trekken vuurwapens bij aanhouding Terneuzen

Toegevoegd: 30-01-2021, 13.03 uur
Agenten trekken vuurwapens bij aanhouding Terneuzen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - Politiemensen hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen aangehouden op verdenking van poging inbraak en bedreiging van een politieagent met een naar later bleek nep-vuurwapen. Het gaat om 18-jarige mannen uit Terneuzen (2) en Hulst.


Een politieagent die in uniform na zijn dienst op weg was naar huis, zag een aantal mannen meerdere keren over een tuinschutting naar een huis kijken. Dat gebeurde in de omgeving van de Sloelaan en het Rivierenpark. Omdat de agent het vermoeden had dat de mannen op zoek waren naar een huis om in te breken, besloot hij het tweetal aan te spreken. De mannen gingen er bij het zien van de agent echter meteen vandoor in de richting van de IJsselstraat. 

De agent waarschuwde zijn collega’s die met meerdere politie-eenheden op zoek gingen naar de verdachten. Eén van de agenten zag op een bepaald moment een donker geklede man. Deze man zou vervolgens een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de politie hebben gericht en er daarna weer vandoor zijn gegaan.

Na een zoektocht van zo’n 20 minuten, met meerdere politie-eenheden, waaronder ook politiehonden, konden agenten op het dak van een schuurtje in de Rossinistraat een 18-jarige man uit Terneuzen aanhouden. Op meerdere momenten tijdens de zoektocht, onder andere tijdens de aanhouding van deze verdachte, hebben de agenten, voor hun eigen veiligheid, hun vuurwapen getrokken. 

Bij de 18-jarige verdachte werd tijdens zijn aanhouding geen vuurwapen, maar wel een mes aangetroffen. Na een zoektocht trof een politieagent in een tuin aan de Sloelaan het vermeende vuurwapen aan. Het bleek te gaan om een nep-wapen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en in de cel gezet. Hij zit nog vast.

De politie zette het onderzoek voort en heeft vanmorgen op twee locaties in Terneuzen buiten heterdaad twee andere verdachten aangehouden, een 18-jarige man uit Terneuzen en een 18-jarige man uit Hulst. Ook deze verdachten zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet. De politie zet het onderzoek naar het drietal voort.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (30-1-2021 om 23:06)
GROTE PLUIM VOOR DE POLITIE.
Bewoner Sloelaan (30-1-2021 om 14:50)
Wederom complimenten voor dit optreden van de Politie! Ik ben er zelf getuige van geweest hoeveel moeite en inzet ze hier in de buurt gedaan hebben, echt grandioos! Gelijk even een mededeling aan de relschoppers: denk nog een keer na voordat je jezelf inlaat met de acties die we van de week op tv zagen, slaat werkelijk nergens op en zoals ik weer gezien heb mogen we blij zijn dat we Politie hebben.
bram goeree (30-1-2021 om 13:30)
mooi begin van je toekomst op deze leeftijd
Cookie-instellingen beheren