Weerbericht:
Buien, in het noordelijk kustgebied zware windstoten
Verkeersinformatie:
Geen files

Zwaargewonde bij ongeluk in Middelburg

Toegevoegd: 04-02-2021, 13.36 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Een man is vanmiddag in Middelburg ernstig gewond geraakt nadat hij op zijn snorfiets werd aangereden door een automobilist.


Het ongeluk gebeurde even na 12.00 uur op de Nieuwe Kleverskerkseweg. De automobilist wilde hier vanaf een parkeerterrein door het gras en via het fietspad de weg oprijden. Bij deze manoeuvre botste de man met zijn snorfiets op het fietspad tegen de auto aan en kwam ten val.

Door toegesnelde ambulances is direct hulp verleend. Ook een traumahelikopter kwam ter plekke en landde langs de Schietbaan. Het traumateam heeft hier medische hulp verleend waarna de gewonde man is overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens de politie zou hij er ernstig aan toe zijn.

Beveiligingscamera’s legden het ongeluk vast en de beelden zijn dan ook veilig gesteld. De politie heeft de snorfiets meegenomen voor onderzoek. Zo zal onder andere de constructiesnelheid worden gemeten.

Zie ook:

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ko (5-2-2021 om 21:33)
@meneer de Buschauffeur ga de situatie ter plekke eerst eens bekijken voor u commentaar geeft! De autorijder heeft niet op het fietspad gereden, maar het haaks overgestoken. Het fietspad ligt hier tussen het bedrijf waar hij was en de rijbaan voor auto's. Dus om op de weg te komen moet je het fietspad wel oversteken. Heeft dus niets te maken met risico's nemen. Dat hij over het gras is gereden maakt weinig verschil. De officiële uitrit van het bedrijf ligt zeg maar zo'n 20 meter verderop. Je kunt op de foto's ook nog een uitrit zien van een naastgelegen bedrijf(voor neus politieauto). Daar zou ook auto uit kunnen komen. Beetje minder grote broek aantrekken buschauffeur!
Johnny (5-2-2021 om 19:02)
Met Arie eens, gewoon stom dit. Ik snap niet dat mensen de autobestuurder hier beschermen. Ik zag elders andere foto's. Daar is wel duidelijk te zien dat meneer het fietspad volledig op is gereden(waarschijnlijk) zonder te kijken. Dat stilstaan om voor te laten gaan geloof ik niets van. Stom dit.. een drukke weg dit. Je kind zou er maar fietsen!
AntiGSM (5-2-2021 om 15:56)
@Grote Smurf; keurige reactie niets aan toe te voegen!
Arnemuiden (5-2-2021 om 15:11)
@Grote Smurf je heb helemaal gelijk, de auto stond stil om de scooter voor te laten gaan, hij had er ruimte voor maar knalde zo tegen de auto op, het is voor beide verschrikkelijk, de bestuurder heeft dit nooit gewild, ik hoop dat het goed gaat met het slachtoffer. @Sonja jij heb ook geen verstand met je 10 jaar
Buschauffeur (5-2-2021 om 15:09)
Beste grote smurf, Allereerst is de automobilist al fout omdat hij op het fietspad rijd met zijn auto. Het woord fietspad laat al zien dat deze niet voor auto’s bedoelt is. Ten tweede is de snorfiets direct na het ongeval vrijgegeven omdat deze niet opgevoerd is. Ten derde is hier geen sprake van een inschattingsfout, meneer kiest bewust ervoor om een risico te nemen door het fietspad op te rijden. Ten vierde rijdt meneer nog geen 30 jaar. Ten vijfde heeft meneer vaker deze ‘route’ genomen gelet op de oudere bandensporen. Dit is dus nogmaals geen foutje, maar er bewust voor kiezen om andermans leven in gevaar te brengen. En dit op een route waar veel schoolkinderen fietsen. Een schande! Het verkeer is geen racespelletje!
Grote Smurf (5-2-2021 om 01:13)
Ik lees hier dat mensen meteen de automobilist aanvallen terwijl ze niks weten over hoe hard de snorfiets reed. Ja, ook deze kan opgevoerd zijn en hierdoor kan de bestuurder van de auto een inschattings fout maken. Ik zie als vrachtwagenchauffeur heel vaak scooters over kruisingen schieten dat ik denk van, dat gaat gewoon een keer fout. Tuurlijk is de automobilist dan uiteindelijk fout als het fout gaat. Maar maken we niet allemaal wel eens een foutje in het verkeer? En dat is het punt waar het om gaat. Deze bestuurder heeft misschien maar 1 of 2 keer in de 30 jaar dat hij rijdt een fout gemaakt. Oordeel dus niet te snel en te simpel. De bestuurder van de auto die had dit nooit gewild. Dat staat voorop.
Cookie-instellingen beheren