Weerbericht:
Vandaag flink wat zon en droog. Zondag meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel geëist tegen man die buschauffeur neerstak

Toegevoegd: 04-02-2021, 22.37 uur
Cel geëist tegen man die buschauffeur neerstak
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft de rechtbank gevraagd de 21-jarige M. S. uit Graauw een gevangenisstraf van 445 dagen waarvan 90 voorwaardelijk en een taakstaf van 180 uur op te leggen. Daarnaast zou S. nog een schadevergoeding van 11.000 moeten betalen.


S. zou eind februari 2020 in Hulst een Belgische buschauffeur met een mes in zijn borst hebben gestoken of gesneden. S ontkent met een mes in de weer te zijn geweest en sluit niet uit dat het een van zijn opponenten is geweest. Hij in ieder geval niet.

Op de bewuste dag kreeg S. het aan de stok met drie Belgen. De drie stapten in de bus en S. volgde samen met zijn vriendin en vriend. Daar ging de ruzie verder en de chauffeur verzocht S. en de zijnen de bus te verlaten. S. bleef in de bus verder ruziën en vertrok pas na een intense discussie met de bestuurder.

Vooraf en kort na het verlaten van de bus had hij het voortuig al enkele klappen en trappen gegeven. De buschauffeur pakte zijn mobieltje en filmde S. terwijl die wegliep. S. draaide zich om, gaf de chauffeur een trap en vervolgens zou hij de chauffeur hebben gestoken dan wel gesneden.

In de visie van S. was het een van de drie Belgen geweest die naar buiten stoof om de chauffeur te helpen en bovenop S. zou zijn gevallen. In de eis van de officier was ook nog een mishandeling in een Hulster café, bezit van een vlindermes en bezit amfetaminen inbegrepen.

Als gevolg van het incident heeft de buschauffeur zijn werk moeten staken. S. zit sinds 1 maart vorig jaar in voorarrest. Mocht de rechtbank de schadevergoeding toewijzen, dan wacht S. daarnaast misschien ook nog een andere crediteur: een dealer bij wie hij voor drie tot vierduizend euro in het krijt staat.

Tijdens zijn voorarrest in S., in therapie gegaan om zijn agressie te kunnen beheersen, iets waarvan hij zelf zei dat het hard nodig was en er heel vel beter van is geworden. De uitspraak is op 18 februari.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
een inwoner (5-2-2021 om 16:01)
Wat een zware straf .Bizar .WAt een rechters hier in nederland . Hy zal nog een aai over zn bolletje krygen dat die zoo goed gedaan heeft .
A Rensink (5-2-2021 om 07:07)
Ongelooflijk, die zit nog steeds niet vast? Dit is weer Nederland he!, waarom zou er nou zoveel van dat uitschot rondlopen? Juist ja, omdat t allemaal maar getolereerd wordt en omdat die Pipo nu nog steeds niet achter de tralies zit. Pff wat een land dit!
Cookie-instellingen beheren