Weerbericht:
Wolkenvelden en droog, vanavond en morgen in het noorden een bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Stofexplosie flatgebouw Terneuzen

Toegevoegd: 05-02-2021, 12.52 uur - Update: 05-02-2021, 13.14 uur
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Bij een flatgebouw aan het Oostelijk Bolwerk in Terneuzen heeft zich vanochtend een explosie voorgedaan in een silo van een pellet-verwarmingsinstallatie. Er is niemand gewond geraakt. Wel is er schade ontstaan.


De explosie in flatgebouw 'De Veste' van woningcorporatie Clavis vond rond 10.00 uur plaats toen vanuit een vrachtwagen nieuwe houtpallets naar de silo werden gepompt. Tijdens het overpompen ontstond zogezegd een explosie maar waardoor dit precies gebeurde, is nog niet bekend. Door de klap vielen wat stenen naar beneden. Hierdoor raakte een geparkeerde auto beschadigd. Er is niemand gewond geraakt.

De pelletinstallatie is sinds dit najaar in gebruik en zorgt voor verwarming en warm water in de flat. De bewoners van de flat hoefden niet geëvacueerd te worden. Wel heeft de brandweer een controle uitgevoerd en is de straat deels afgezet. In de flat is overigens nog wel gewoon verwarming want het gebouw beschikt ook nog over een gasinstallatie.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren