Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 241 km

Mannen op de vlucht op gestolen scooter

Toegevoegd: 05-02-2021, 13.00 uur
Bij de aanhouding van één van de verdachten werd een politiehond ingezet.
Bij de aanhouding van één van de verdachten werd een politiehond ingezet.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Twee mannen die voor de politie op de vlucht sloegen zijn vannacht in Vlissingen opgepakt voor heling c.q. diefstal. Ze kwamen op hun vlucht ten val met hun scooter. Deze bleek nadien van diefstal afkomstig te zijn.


Agenten zagen de mannen rond 03.30 uur haastig op een scooter wegrijden bij een slijterij aan de Gildeweg. De twee mannen zagen de agenten ook en gingen er snel vandoor. Een achtervolging via de Paul Krugerstraat, het Vlissings Jaagpad, de Keersluisbrug, de Paul Krugerstraat en de Hermesweg volgde. Op de Hermesweg kwam de scooterrijder ten val en kon de bestuurder worden aangehouden worden. Het gaat om een 40-jarige man met onbekende woonplaats.

De bijrijder was tijdens de achtervolging weggerend. Om hem te kunnen vinden werd een hondengeleider opgeroepen. De hond had éénmaal ter plekke al gauw een spoor te pakken. De tweede verdachte, een 30-jarige Vlissinger, werd vervolgens aangetroffen in een botenhuis bij het Vlissings Jaagpad. Daar is hij aangehouden. De verdachte raakte lichtgewond door een beet van de politiehond. In het politiecellencomplex is hij door een arts aan zijn verwonding behandeld.

De scooter bleek van diefstal afkomstig te zijn en is voor verder onderzoek in beslag genomen door de politie. Uit onderzoek bleek dat er een fles sterke drank en inbrekersgereedschap in de buddy sit van de scooter lagen. Ook deze zijn in beslag genomen. Mogelijk is de fles sterke drank bij de slijterij weggenomen. Dit wordt nog door de politie onderzocht.

De twee mannen zijn ingesloten in een politiecellencomplex en worden vandaag gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Fabiola (5-2-2021 om 17:42)
‘Go Barrichello Go’
Cookie-instellingen beheren