Weerbericht:
Aanhoudend koel en wisselvallig. In het westen vandaag droger
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

KNMI waarschuwt voor gladheid door sneeuwval

Toegevoegd: 05-02-2021, 13.23 uur
KNMI waarschuwt voor gladheid door sneeuwval
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het KNMI geeft voor dit weekend code geel af. Vanaf zaterdagavond rond 22.00 uur bereikt een neerslaggebied het zuiden. Hierbij is de verwachting dat het zal gaan sneeuwen.


Door de sneeuwval kan er gladheid optreden. De sneeuwval zal zich in de nacht naar zondag naar het noorden uitbreiden, ook gaat het hard waaien waardoor de sneeuw kan gaan verstuiven. Zondag houdt de sneeuwval aan en neemt de wind neemt toe en zondag komen er in het noordwestelijk kustgebied zware windstoten voor van 75 tot 90 kilometer per uur.

Vanwege de kans op gladheid geldt voor Zeeland code geel tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 11.00 uur. Het KNMI zegt dat alle verkeersdeelnemers hinder kunnen ondervinden en adviseert hen hun rijgedrag aan te passen en weerberichten en waarschuwingen te volgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Boris (5-2-2021 om 15:39)
Ja ,en, ww moeten toch binnen blijven!
Cookie-instellingen beheren