Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Afval gedumpt in natuurgebied Braakman-Zuid

Toegevoegd: 05-02-2021, 17.18 uur
In het natuurgebied is allerlei rommel achtergelaten.
In het natuurgebied is allerlei rommel achtergelaten.
© Foto: Twitter / @BoswachterJoyce
Door: Roland de Jong

PHILIPPINE - In natuurgebied Braakman-Zuid bij Philippine heeft iemand een flinke berg afval gedumpt. Staatsbosbeheer probeert nu de dumper te achterhalen.


Boswachter Joyce van Staatsbosbeheer maakt op Twitter melding van de dumping. Op foto's is te zien dat allerlei troep is achtergelaten: van tegels tot kunststof en van hout tot een spellendoos.

Het afval is inmiddels opgeruimd op kosten van Staatsbosbeheer, zo meldt de boswachter. Tips over de herkomst zijn echter van harte welkom zodat deze op de dumper kunnen worden verhaald.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mar (6-2-2021 om 11:19)
Waarom toch. Men kan het toch gewoon naar het gemeentelijk stort brengen. Meestal kosteloos, zeker als je inwoner bent van deze Gemeente. Laat er je wat voor moeten betalen, die auto rijdt ook niet op lucht.
Jwz (6-2-2021 om 10:34)
Assiocaal gewoon hopelijk vinden ze de dadigers hiervan de milieustraat is gewoon open zover we weten ga daar langs dan
Joris (6-2-2021 om 10:28)
Afvalverwijdering: Eén van de kerntaken van een gemeente maar verworden tot een heuse melkkoe. Burgers moeten steeds meer zelf doen zoals afval scheiden en naar milieustraten brengen terwijl de kosten die gemeenten in rekening brengen voor het mindere werk dat ze verrichten alleen maar stijgen. En steeds meer gemeenten laten burgers nog extra betalen voor een kliko-leging of per gewicht van het aangeboden afval. Dat is vragen om vergrijpen zoals in dit artikel en ik verwacht dat dit soort dumpingen dan ook vaker zullen gaan plaatsvinden.
rini de jonge (6-2-2021 om 09:08)
mileustraat is om de hoek en nog dumpen ze daar
M.Corijn (6-2-2021 om 08:41)
Wat een prutser(s). Wat bezielt zulke eikels? Je kan dit toch ook bezorgen waar het thuishoort? Ik hoop dat deze vervuiler tegen de lamp loopt. Dus uitkijken naar woningen in de buurt zou ik zeggen die aan verbouwen/ repareren is waar gewerkt wordt aan een plat dakje. Wat erg dat je je troep door een ander laat opruimen en voor de kosten laat opdraaien.
Frans (6-2-2021 om 08:19)
Vingerafdrukken en/of DNA sporen veilig stellen. Zal duurder zijn dan opruimen, maar er gaat wel een een preventief gebaar vanuit. Gebruik o.a. de vingerafdrukken die genomen worden t.b.v. paspoort aanvraag (hoewel dit zal wel weer niet mogen in het kader van privacy).En mocht de dader gepakt worden, laten opdraaien voor alle kosten + een flinke boete, maar dat zal in het Nederlandse rechtstelsel ook wel niet mogelijk zijn.
Cookie-instellingen beheren