Weerbericht:
Perioden met zon, later op de dag in het midden en zuiden buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 8 km

KNMI: Code oranje, ‘grote risico's voor weggebruikers’

Toegevoegd: 05-02-2021, 21.09 uur
KNMI: Code oranje, ‘grote risico's voor weggebruikers’
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het KNMI geeft voor zondag code oranje af voor verschillende provincies waaronder Zeeland. Eerder werd al code geel afgegeven. Volgens het KNMI brengt de verwachte sneeuwval grote risico's voor weggebruikers met zich mee.


In de nacht van zaterdag op zondag neemt de sneeuwval toe. In combinatie met de stevige oostenwind is er sprake van sneeuwjacht waardoor sneeuw kan opwaaien en er sneeuwduinen kunnen ontstaan. Het neerslaggebied bereikt de provincir zaterdagavond vanuit het zuiden, zo meldt het KNMI. De regen uit dit neerslaggebied zal vrij snel over gaan in sneeuw. Naast de sneeuwval neemt de wind aan de kust toe. Door deze weersomstandigheden kunnen er volgens het KNMI grote risico's voor weggebruikers ontstaan.

Vanwege de kans op gladheid en het ontstaan van sneeuwjacht geldt voor Zeeland code oranje tussen zondag 00.00 uur en zondag 19.00 uur. Het KNMI zegt dat alle verkeersdeelnemers hinder kunnen ondervinden en adviseert hen hun rijgedrag aan te passen en weerberichten en waarschuwingen te volgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
lhj kaiser (6-2-2021 om 00:08)
nou, ik ben benieuwd, het zal in zeeland wel weer niks worden, was ik maar in het noorden
Cookie-instellingen beheren